Hai la masă! Să ne delectăm două zile cu bucate tradiţionale

Hai la masă! Să ne delectăm două zile cu bucate tradiţionale
05 august 2017 Printează articolul

Hai la masa! este invitaţia care chiar ne bucură anticipat papilele gustative şi plăcerea este cu atât mai mare dacă putem să ne delectăm două zile cu bucate tradiţionale. Da! Este adevărat!

Timp de două zile, în 11 și 12 august 2017, sibienii și turișii vor avea prilejul de a se întâlni cu rețetele tradiționale sibiene. Este vorba de un festival gastronomic ce va avea loc în Piața Mică.

Rețete demult uitate!

Proiectul ”Hai la masă! Rețete demult uitate!” are ca scop redescoperirea unor rețete tradiționale, originale care vor fi readuse în actualitate de către bucătari din Sibiu, în cadrul unui eveniment gastronomic desfășurat în Piața Mică din Sibiu. Va fi amenajată o bucătărie mobilă dotată și echipată cu utilaje specifice actului culinar, având și o terasă generoasă unde vizitatorii vor putea degusta preparatele. Sibienii și turiștii vor avea astfel ocazia să deguste preparate care să le amintească de gustul copilăriei, de gustul mâncării autentice românești. În fiecare dintre cele două zile vor fi preparate, sub privirile vizitatorilor, ciorbe, feluri principale și deserturi, atât în forma autentică, dar și în varianta reinterpretată, adaptată timpurilor noastre.

Bonus pentru pasionaţii artei culinare

Vizitatorii se vor bucura nu doar de gustul inedit al mâncării, ci vor avea parte şi de un bonus. Pasionaţii de arta culinară, fie ei femei sau bărbaţi, vor avea ocazia să intre în posesia rețetelor, pentru a le încerca mai târziu și acasă la ei. Secretele preparării bucatelor vor fi împărtășite celor interesați de cel/cea care ni le-a dezvăluit, prin intermediul clipurilor video care se vor derula pe ecranele din Piața Mică.

Proiectul ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!” este co-finanțat de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Culturală, în parteneriat cu Kaufland România și Biblioteca Centrală a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu