Greva angajaţilor ROMATSA dă peste cap zeci de zboruri

Greva angajaţilor ROMATSA dă peste cap zeci de zboruri
12 mai 2017 Printează articolul

Nesimţirea şi nepăsarea fără margini a angajaţilor Romatsa, care au decis să facă grevă, au dat peste cap traficul aerian, zeci de zboruri fiind astăzi, 12 mai 2017, întârziate, suspendate sau anulate. Este vorba de zboruri programate să sosească sau să plece pe aeroporturi din ţară şi care sunt întârziate sau suspendate din cauza controlorilor de trafic, care au intrat în grevă de avertisment. Protestul controlorilor de trafic, angajaţi ai ROMATSA, este programat a avea loc între orele 11:00-13:00. Întârzierile cauzate de greva controlorilor de trafic se vor resimţi şi după încheierea protestului, până spre seară. Pe timpul celor două ore de grevă, va fi dirijat doar 33 % din traficul aerian, la care se adaugă şi zborurile de urgenţă.

Salariul mediu la ROMATSA – 21.000 de lei

Când spuneam că acţiunea angajaţilor ROMATSA este pur şi simplu o nesimţire aveam în vedere salariile pe care le primesc aceştia. Un salariu mediu la ROMATSA ajunge la 21.000 de lei, fără bonusuri, ROMATSA fiind regia cu cele mai salarii din România. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului trecut, salariul mediu brut al unui angajat ROMATSA, fără a adăuga bonusurile, este de peste 21.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 4.500 de euro. În acelaşi timp, salariul mediu pe economie este de 3.131 de lei (695 de euro), iar salariul minim pe economie este de 1.450 de lei (322 de euro). Ceea ce înseamnă că un controlor de trafic încasează lunar 6,70 salarii medii pe economie sau cât câştigă un salariat cu salariul mediu brut pe economie în 14 luni.

Nemulţumirile angajaţilor ROMATSA

Potrivit liderului de sindicat, al cărui salariu lunar ajunge la 6.500 de euro, angajaţii sunt nemulţumiţi că bugetul ROMATSA nu a fost aprobat şi nu există un consiliu de administraţie, ceea ce ar putea duce la sistarea plăţii salariilor. Cu alte cuvinte, tot salariile sunt cele care i-au determinat să intre în grevă.

Salariaţii se mai plâng că numărul controlorilor de trafic este prea mic şi din această cauză muncesc suplimentar.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu