Grădiniţe şi şcoli construite din bani europeni

Grădiniţe şi şcoli construite din bani europeni
18 octombrie 2017 Printează articolul

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că mai multe grădiniţe şi şcoli au fost construite din bani europeni. Concret, a fost finalizată construcţia a 13 grădiniţe din judeţele Arad, Bacău, Buzău, Gorj, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Satu Mare, Vâlcea şi Vrancea.

Construirea lor a durat din iulie până în septembrie, acest an. În aceeaşi perioadă, au fost ridicate din temelii două noi şcoli generale, una în judeţul Iaşi, cealaltă în Braşov. Plus de asta, au fost reabilitate trei şcoli gimnaziale, două din Botşani şi una în Constanţa.

Planuri mari

Autorităţile române pun astfel în practică două proiecte, unul pentru Reforma Educaţiei Timpurii, altul dedicat Reabilitării Insfrastructurii Şcolare. Sunt programe derulate de Guvernul României în colaborare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

De semnalat că obiectivele acestei colabărări sunt mult mai ample şi se întînd până la finele lui 2019. Până atunci se prevede construirea a nu mai puţin de 380 de grădiniţe. Acestea vor fi dotate cu întreg mobilierul necesar.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu