FSLI cere să se adopte de urgenţă Legea manualului şcolar

FSLI cere să se adopte de urgenţă Legea manualului şcolar
24 august 2017 Printează articolul

Faptul că elevii claselor a V-a vor fi lipsiţi de manuale şcolare cel puţin două luni a readus în discuţie importanţa subiectului, astfel că FSLI cere să se adopte Legea manualului şcolar.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) consideră că este absolut necesară Legea manualului şcolar în România, solicitare pe care federaţia sindicală a făcut-o public din 2015.

“În fiecare an sute de mii de copii au fost întâmpinaţi în prima zi de şcoală fără să găsească manuale pe bănci. S-a gândit cineva la dezamăgirea copilului care aştepta să îşi răsfoiască manualul, dar pe care l-a primit cu greu abia la jumătatea anului şcolar sau chiar deloc? Doar în şcolile din România se poate întâmpla o astfel de situaţie: la primele lecţii predate, elevii doar să îşi imagineze cum ar fi să aibă şi manuale. S-a ajuns aici, din cauza intereselor financiare ale editurilor, care au transformat elevii în simple victime ale contractelor păguboase. Soluţia reală este ca Ministerul Educaţiei să fie cel care îşi asumă nu doar conţinutul, ci şi tipărirea manualelor şcolare, scăpând astfel de căpuşarea unui sistem.”, declară Simion Hancescu, liderul FSLI.

În consecinţă, intenţia Ministerului Educaţiei de a exista o Lege a manualului şcolar este salutată de către FSLI, care consideră că manualul şcolar ar trebui să fie bun de interes naţional.

“Atragem atenţia Parlamentului României că trebuie să trateze cu celeritate și cu maximă seriozitate dezbaterea şi adoptarea acestui act normativ. Credem că minima noastră datorie faţă de elevi este aceea de a nu-i lăsa să devină bătaia de joc a nimănui”, a mai spus preşedintele FSLI.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu