Finanţare pentru cele mai bune proiecte propuse de bucureşteni

Finanţare pentru cele mai bune proiecte propuse de bucureşteni
16 septembrie 2017 Printează articolul

Finanţare pentru cele mai bune proiecte propuse de bucureşteni este o campanie demarată la nivelul Municipalităţii. Cele mai bune idei vor fi finanţate de Muncipalitate, bugetul total alocat de Primăria Municipiului Bucureşti fiind de patru milioane de euro, cel mult 200.000 de euro/proiect. Evident, suma este o picătură într-un ocean, raportat la problemele Bucureştiului, şi pare mai mult praf în ochi, chipurile se ţine seama şi de bucureşteni. Se pare că Gabriela se pregăteşte din timp de al doilea mandat!?

Campania “Propune pentru Bucuresti!“, al treilea concurs al primăriţei Firea, se va desfăşura în perioada 18 septembrie-24 noiembrie. Este intervalul în care vor fi identificate cele mai bune 20 de propuneri de proiecte de interes local, propuse de locuitorii acestui oraş. Cei care pot trimite propuneri trebuie să aibă cel puţin 18 ani, să fie domiciliaţi ori să aibă reşedinţa în Capitală şi să îşi creeze un cont pe site-ul Primăriei Capitalei la secţiunea dedicată acestei campanii.

Domenii de interes

Orice persoană poate să trimită o singură propunere de proiect. Propunerile trebuie să vizeze una dintre temele următoare :

-infrastructură, zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale.

-amenajare sau reabilitare spatii publice, de pildă mobilier urban.

-spatii verzi, locuri de joacă pentru copii.

-mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei.

-infrastructură culturală.

-infrastructură socială.

-smart city, oraş digital.

-sănătate.

Aplicare din 2018

Proiectele vor fi analizate de o comisie din care vor face parte specialişti ai Municipalităţii, urmând ca propunerile eligibile să fie făcute publice pe site-ul Primăriei Capitalei.

„În perioada 6 -17 noiembrie 2017 va avea loc etapa de vot,  la care poate participa orice persoană fizică, ce are vârsta de minim 18 ani, domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti şi  care şi-a creat un cont de utilizator  pe site-ul PMB, la secţiunea dedicată campaniei. Cetăţenii vor putea vota online  o singură propunere de proiect din fiecare domeniu.”, se precizează în comunicatul Primăriei Capitalei.

Ultima etapă va fi legată de faptul că aceste priecte vor fi incluse în proiectul de buget al Capitalei pe anul 2018. 

Sursa foto: Mediafax

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu