Festival. Berbecuț, vițel și mangaliță la ceaun în Piața Mică

Festival. Berbecuț, vițel și mangaliță la ceaun în Piața Mică
08 septembrie 2017 Printează articolul

Berbecuț, vițel și mangaliță la ceaun în Piața Mică este invitaţia adresată sibienilor dar şi celor care vor trece prin Sibiu, la festivalul “Gustos. Românesc!”. Mâncare tradițională pregătită intregral de sibieni, din preparate produse în județul Sibiu, cam asta vor găsi sibienii și turiștii sâmbătă, 9 septembrie 2017, în Piața Mică din Sibiu, la festivalul gastronomic “Gustos. Românesc!”, organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULSB).

Studenți și absolvenți ULBS și USAMV București, toți producători locali atestați, își vor prezenta produsele într-un mod diferit de cel obișnuit. Noutatea constă în faptul că produsele vor fi preparate chiar în fața vizitatorilor.

Plăcintă din  mărginimea Sibiului

Pe lângă tradiționala plăcintă din Mărginimea Sibiului, vărzar, în Piaţa Mică se vor mai găti mangaliță, vițel și berbecuț la ceaun, cu mămăligă și murături, şi totul va fi condimentat cu muzică populară. Pe lângă bucate, pe care doar înşirându-le şi-ţi lasă gura apă,  sibienii şi turiştii îi vor asculta pe soliștii sibieni Gabriel Popescu și Izabela Tomiță, împreună cu ansamblurile pe care le conduc.

”Scopul principal al acestui festival este acela de a readuce în prim plan produsul tradițional românesc, pentru ca mai apoi, el să se regăsească, pe cât de mult posibil, în bucătăriile restaurantelor din Sibiu”, a declarat Teodor Boanţă, organizatorul „Gustos.Românesc!”.

În acest sens va fi organizată o întâlnire între producători și reprezentanți ai restaurantelor, în vederea găsirii unor modalități de aprovizionare permanent cu produse locale și proaspete.

„Gustos. Românesc!” este o acțiune co-finanțat de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Culturală.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

1 Comment

  1. septembrie 12, 17:52 #1 MLDD

    Felicitari, Stiriutile, macar asa mai aflam si noi ce se mai intimpla prin tara, nu numai stiri ieftine, de senzatie; cine a mai omorit pe cine, cine mai intra in puscarie, care cintaret este in relatie amoroasa cu cine, si alte un milion de stiri tembele si de prost gust. Se pare ca nu mai este presa decenta in Romania, am devenit toti o natie de manelisti!!!

    Nici nu are rost sa mai re citesc articolul, ma ingras numai gindindu-ma; nu, nu ma ingras, doar imi rasfat simturile.

    Mancare traditionala romaneasca, fara E-uri, fara toate chimicalele, vai ce vis gastronomic! Pofta buna tuturor!
    Felicitari

    Reply to this comment

Adaugă comentariu