Facturi mai mari. Veste proastă pentru consumatorii de gaze naturale

Facturi mai mari. Veste proastă pentru consumatorii de gaze naturale
08 ianuarie 2018 Printează articolul

Facturi mai mari, aceasta se poate spune, fără exagerare, că este o veste proastă pentru consumatorii de gaze naturale. Dacă vi se părea că până acum nu sunt prea multe taxe majorate, iată încă una, factura de la gaze. Care va creşte cu 4,8% începând din 10 ianuarie. Calculul procentual este valabil la nivelul unui an. Anunţul a fost făcut de Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare (ANRE) în Energie.

Criteriul pieţei

Acest fapt are la bază principiul stipulat în actuala legislaţie, însemnând că preţul la gaze naturale din producţia internă e stabilit de piaţă, în mod liber. Totul depinde de cerere şi de ofertă. Elementul cererii şi ofertei reprezintă componenta esenţială în stabilirea sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale.

Explicaţii oficiale

„Solicitările furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8-1,1 bani/kWh. Ca urmare a analizei efectuate de către ANRE, pe baza datelor transmise de către titularii de licenţă de furnizare care au în portofolii clienţi casnici reglementaţi, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul CUG de 88,28 lei/MWh. Modificarea valorii CUG generează o creştere a preţurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale preţurilor începând cu data de 10 ianuarie 2018”, cam aşa scrie în comunicatul ANRE.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu