Executivul va înlocui programul „Cornul şi laptele” din şcoli

Executivul va înlocui programul „Cornul şi laptele” din şcoli
12 ianuarie 2018 Printează articolul

Executivul va înlocui programul „Cornul şi laptele” din şcoli, în locul actualului program urmând a se trece la o altă variantă de hrană pentru elevi. „Masă caldă în şcoli” este un program demarat anul trecut de Ministerul Educaţiei în câteva judeţe, ca încercare de a vedea cum decurg lucrurile. Azi, în cadrul unei conferinţe de persă susţinută în judeţul Bistriţa-Naăsăud, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că acest program va fi extins în următorii trei ani. Astfel, 700.000 de elevi din mai multe judeţe vor beneficia de acest serviciu.

Declaraţia din Bistriţa

Ministerul Educaţiei are în vedere, în cele din urmă, înlocuirea vechiului program „Cornul şi laptele”, instituit pe vremea Guvernului Năstase, cu noul program „Masă caldă în şcoli”.

„Noi ne-am angajat prin programul de guvernare că ducem în zona aceasta aproape la 700.000 de copii programul „Masa caldă”. Acolo este idealul educaţional, dacă vreţi: să vină copilul dimineaţa la 8 la şcoală, să stea până la ora 12, să ia masa, sub o formă, să mai stea încă două-trei ore în acel program „Şcoală după şcoală” şi să plece acasă fără teme şi fără ghiozdan. Încet, spre zona aceasta ne îndreptăm. Sunt convins că în trei ani putem ca 700.000 de copii din România să beneficieze de acest program, Masă caldă, care va înlocui programul Cornul şi laptele”, a spus ministrul de resort.

Nevoia de debirocratizare

Problema este însă alta, dincolo de numele programelor. E vorba de procedura de achiziţii a alimentelor care sunt servite elevilor. ministrul Liviu Pop a vorbit astfel şi de necesitatea unei modificări legislative, în aşa fel încât procedura să fie mai uşor de parcurs.
„Ştiu ce păţim noi la minister cu acest program, se intersectează cu procedura de achiziţii. Dacă nu vom schimba procedura de achiziţii, şi este obligaţia noastră să o facem, ca stat, vom avea această problemă în absolut toate domeniile de activitate”, atrage atenţia Liviu Pop.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu