Douăsprezece premii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Douăsprezece premii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară
21 iulie 2017 Printează articolul

La a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, care a avut loc în perioada 14 – 22 iulie 2017 în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă), olimpicii români au cucerit douăsprezece premii, jumătate revenindu-le unor elevi de la Liceul Turcesc. Palmaresul Lotului Olimpic al României constă în două medalii de aur cu punctaj maxim, opt medalii de argint, o medalie de bronz şi o menţiune. Aşa cum spune şi  numele, este vorba de o olimpiadă pluridisciplinară, componenții echipei României fiind premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie (trei medalii), matematică (două medalii şi o menţiune), informatică (trei medalii) şi fizică (trei medalii).

Aur cu coroniţă Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Din totalul premiilor, jumătate au fost obţinute de elevi de la Liceul Turcesc, anume cinci medalii cucerite de elevi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi una de un elev de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa.

Dintre cele 12 premii, două medalii sunt de aur, chiar aur cu coroniţă, să spunem aşa. De altfel, nu este orice aur, cei doi elevi români obţinând punctaj maxim.

În raport de probele susţinute, elevii  români au obţinut următoarele rezultate:

  • Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) – medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint.
  • Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) – medalii de argint.
  • ​Chimie: Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint.
  • ​Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Constanța) – medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) – medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) – mențiune.

Cel mai mare punctaj obţinut la proba experimentală

Cristian Tudor Cozma (chimie) și Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului.  De asemenea, Alexandru Petrescu (informatică),  Cristian Tudor Cozma și Daniel Cristian Ungureanu (chimie) au în palmares medalii de argint și bronz și în competiția de anul trecut. La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenți din şase ţări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria si Romania).

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu