Destituiri la Metrorex din cauza unui incident de circulaţie

Destituiri la Metrorex din cauza unui incident de circulaţie
03 noiembrie 2017 Printează articolul

Ministrul Transporturilor a pus „băţul” pe directori. Aşa s-a ajuns la destituiri la Metrorex din cauza unui incident de circulaţie. Conducerea Metrorex a fost destituită de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, după ce tronsonul de metrou între Izvor şi Grozăveşti a fost blocat din cauza unui scurtcircuit. Asta, din cauza unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor ce a căzut din plafonul galeriei.

Întreruperea circulaţiei a făcut ca staţiile de pe acest tronson să devină foarte aglomerate. Situaţia a fost cu atât mai gravă cu cât incidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii, exact momentul în care un număr mare de oameni folosesc metroul pentru a merge la servici. Ministrul Transporturilor a reacţionat imediat, decizia sa fiind aceea ca directorul general al Metrorex şi directorul de exploatare să fie demişi.

Explicaţia oficială

„Motivul este lipsa de disciplină care de mulți ani persistă la Metrorex. Mă refer la disciplina muncii, la disciplina de serviciu, mă refer la disciplina care trebuie să caracterizeze căile ferate. Problema respectivă care a generat acest incident din această dimineață este datorată faptului că o bucată mare de tencuială din plafonul tunelului a căzut pe șină și a provocat un scurtcircuit. Problema este că acest lucru nu trebuia să se întâmple, de aceea există planuri de lucrări de întreținere trimestriale, semestriale, anuale. Bani au fost. Iată pentru ce am luat această măsură de a destitui pe directorul general și pe directorul de exploatare. Deviza mea, principiul după care m-am călăuzit toată viața este toleranță zero față de asemenea manifestări”, a declarat ministrul Felix Stroe.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu