Decebal s-a născut în Satul Dacic din judeţul Buzău

Decebal s-a născut în Satul Dacic din judeţul Buzău
16 octombrie 2017 Printează articolul

Decebal s-a născut în Satul Dacic din judeţul Buzău şi tocmai a fost botezat. Se poate vorbi de un nou sat pe harta României. Satul Dacic, înfiinţat în 2015 de preotul Mihail Milea, preşedinte al Fundaţiei „Sfântul Sava”. Aici trăieşte o comunitate minusculă, deocamdată, formată din numai cinci persoane, respectând modul de viaţă al strămoşilor noştri.

Botez în cultul ortodox

Satul Dacic se află în vecinătatea localităţii buzoiene Năeni. În acest loc a fost botezat, zilele trecute, un copilaş. În cultul ordotox. Copilul a fost botezat Decebal.

Satul Dacic are  bisericuţă săpată într-un mal de pământ. Lăcaşul de cult are hramul Sfântului Sarov. După cum consemnează Agerpres, botezul a avut loc după ce anul acesta părinţii au organizat, tot în Satul Dacic, o nuntă făcută după tradiţia străbunilor noştri. Naşii de cununie ai tinerilor au fost un poliţist şi soţia acestuia, din Mizil.

„O mare bucurie”

Aşadar părinţii, locuitori ai Satului Dacic, şi-au botezat copilaşul, ca un semn al faptului că mica localitate începe să prindă rădăcini. Tocmai prin naşterea pruncului.

„Populația Satului Dacic a ajuns la cinci locuitori. Cel mai mic locuitor al acestei așezări poartă numele Decebal”, spune preotul Mihail Milea.

„Botezul, ca și nunta au fost realizate după tradiția creștină. Este o mare bucurie să ajutăm acești tineri frumoși, dar fără posibilități materiale”, a spus la rândul său Petre Ştefan, naşul de botez, dar şi naşul celor doi tineri părinţi.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu