De mărţişor, elevii de-a VIII-a susţin simularea la Evaluarea Naţională

De mărţişor, elevii de-a VIII-a susţin simularea la Evaluarea Naţională
01 februarie 2018 Printează articolul

De mărţişor, elevii de-a VIII-a susţin simularea la Evaluarea Naţională, după ce Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul pentru simularea naţională, anume simularea probelor scrise ale examenelor naționale din anul școlar 2017-2018.

În intervalul 5 – 7 martie 2018 va avea loc, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), iar între 19  şi 22 martie 2018 se va organiza simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. La respectivele simulări sunt așteptați să participe cei aproape 500.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Simularea are mai multe obiective, printre care  familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susţine la finalul celor două cicluri de învățământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.

Calendar simularea naţională

Simularea probelor scrise ale examenelor naţionale se va desfăşura conform următorului calendar:

  • Evaluarea Naţională – 5 martie – Limba și literatura română, 6 martie – Matematică, 7 martie – Limba și literatura maternă, 16 martie – comunicarea rezultatelor.
  • Examenul național de Bacalaureat (comun pentru clasele a XI-a și a XII-a) – 19 martie – Limba și literatura română/E)a), 20 martie – Limba și literatura maternă/E)b) și 21 martie – proba obligatorie a profilului/E)c). Proba la alegere a profilului și specializării/ E)d) se va derula joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a.  Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie.

Subiectele, de dificultate medie

Subiectele, care sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt asemănătoare cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, vor avea o dificultate medie. Concret, respectivele subiecte sunt proiectate în aşa fel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la respectiva dată.

“Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte.”, subliniază reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu