Curentul electric, mai scump din cauza unor înţelegeri obscure pe piaţa contoarelor

Curentul electric, mai scump din cauza unor înţelegeri obscure pe piaţa contoarelor
09 ianuarie 2018 Printează articolul

O anchetă demarată a scos la iveală că am plătit curentul electric mai scump din cauza unor înţelegeri obscure pe piaţa contoarelor. Un uriaş scandal legat de contoarele de energie electrică a izbucnit după ce Consiliul Concurenţei a sancţionat mai multe firme cu suma totată de 16 milioane de euro. Situaţia e legată de firmele care instalează contoare pentru măsurarea consumului de curent electric. În investigaţie se află şi un furnizor şi un distribuitor de curent electric.

Facturi umflate

La ora actuală se ştie că cinci firme care instalau asemenea contoare au împărţit între ele licitaţiile organizate de distribuitorii de electricitate. Licitaţiile erau pentru achiziţionarea de contoare. Pentru consumatori, aceste înţelegeri obscure au dus la creşterea facturilor plătite de consumatorii de curent electric. Având în vedere că instalarea contorului aducea după sine factura mai mare achitată de client. Contoare scumpe, facturi piperate, asta e clar.

Primele măsuri

Consiliul Concurenţei s-a adresat Autorităţii de Reglementare în Energie pentru a verifica efectele acestor manevre obscure în creşterea preţului la curentul electric plătit de români. Asemenea aranjamente s-au întins pe o durată mare, mai precis în ultimii opt ani.

Ancheta Consiliului Concurenţei a fost laborioasă, fiind deschisă încă din anul 2015. Abia acum însă lucrurile au ieşit la iveală.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu