Cum şi unde depuneţi actele necesare pentru a primi stimulente financiare

Cum şi unde depuneţi actele necesare pentru a primi stimulente financiare
11 octombrie 2017 Printează articolul

Cum şi unde depuneţi actele necesare pentru a primi stimulente financiare sunt întrebări normale, cărora le vom răspunde în rândurile următoare.

O adevărată ploaie de stimulente financiare curge peste capetele bucureştenilor, începând din acest an. Este vorba despre stimulente pentru nou născuţi, pentru constituirea familiei, pentru integrarea socială a adulţilor cu handicap şi pentru copiii cu dizabilităţi. Un comunicat al Primăriei Capitalei dă o serie de detalii legate de adresele unde solicitanţii de stimulente, de diverse categorii, pot merge pentru a depune dosarele.

Pentru persoanele cu handicap

Cererile pentru acordarea stimulentului financiar în vedera integrării sociale a persoanelor adulte cu hancicap se vor depune începând din data de 11 noiembrie anul curent. Dosarele urmează a fi aduse la una dintre următoarele adrese: • Spălătoria Socială din strada Armeniş nr. 2, Sectorul 3; • Spălătoria Socială din strada Drumul Taberei nr. 24, Sectorul 6;  • Spălătoria Socială din Aleea Turnu Măgurele nr. 17, Sectorul 4. Cei care doresc informaţii suplimentare pe această temă pot apela numărul de telefon 0800.821.218.

Copii cu dizabilităţi

De remarcat că persoanele care vor să depună cereri pentru obţinerea stimulentului financiar legat de copiii cu dizabilităţi pot face acest lucru atât online, accesând pagina www.dgas.ro, la rubrica stimulente financiare, cât şi personal, la ghişeele din Aleea Turnu Măgurele nr. 17, Sectorul 4. La acelaşi număr de telefon – 0800.821.218. – puteţi obţine informaţii suplimentare.

Nou născuţi

Altă categorie de stimulente financiare este legată de nou născuţi. În acest caz, dosarele se depun la ghişeele din strada Ştefan Cel Mare nr. 38, Sectorul 2, dar şi la ghişeele din strada Foişorului nr. 56-58, Sectorul 3. Trebuie precizat că pentru toate categoriile de stimulente aveţi la dispoziţie un număr de telefon la care puteţi obţine infrmaţiile care vă interesează. Numărul de telefon este 0800.821.218 .

Constituirea familiei

Dosarele pentru obţinerea stimulentului la constituirea familiei se depun la Biroul de Relaţii cu Publicul al Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti. Acest birou se află în incinta complexului Cocor din Bulevardul I.C. Bratianu nr. 29-33, Sectorul 3, la demisol. Programul cu publicul este de luni până joi, între orele 10:00-15:00, iar vineri între 10:00 şi14:00.

Primele calcule

Unele stimulente se acordă deja de trei luni încoace, de când a început acest program. Astfel, pentru constituirea familiei au fost depuse până acum 4.500 de dosare, pentru nou născuţi, 5.524 de dosare, iar pentru copiii cu dizabilităţi, 3.761 de dosare. Municipalitatea a făcut deja plăţi în valoare de nouă milioane de lei pentru stimulentele legate de constiuirea familiei şi nou născuţi, iar pentru copiii cu dizabilităţi au fost efectuate plăţi în valoare de 1.750.000 de lei.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu