Cum se cumpără o maşină de epocă la preţ de chilipir

Cum se cumpără o maşină de epocă la preţ de chilipir
29 august 2017 Printează articolul

Deşi maşinile de epocă atrag mereu privirea şi costul acestora nu este deloc de neglijat, de miercuri se poate cumpăra un automobil de epocă la preţ de chilipir. De fapt, cu doar câţiva lei vă puteţi cumpăra una dintre maşinile de epocă din emisiunea filatelică ”Mașini de colecție”. Dar şi aceste maşini, chiar dacă sunt doar pe timbre, sunt în serie limitată, deci dacă vă doriţi această frumoasă şi spectaculoasă emisiune filatelică trebuie să vă cam grăbiţi.

“Continuând călătoria în universul filatelic, vă invităm să descoperiţi patru dintre automobilele de epocă apartinând Ţiriac Collection, singura galerie auto personală pe care o găsim deschisă în România.  Ţiriac Collection reunește peste 160 de exemplare ale celor mai importanți producători de autoturisme din lume. Pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale mulţumim echipei Ţiriac Collection.”, se spune în comunicatul Romfilatelia.

Emisiunea ”Mașini de colecție” va fi introdusă în circulaţie  miercuri, 30 august 2017, şi va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/magazin/

În expoziția Țiriac Collection pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase mașini și motociclete, construite începând cu anul 1899, dar și modele performante cu design actual. Țiriac Collection cuprinde branduri de notorietate, precum: Jaguar, Aston Martin, Ferrari, Porsche, Cadillac, Rolls-Royce și multe altele.

Hurtu 3 ½ Quadricycle 

Produs în anul 1899, Hurtu 3 ½ Quadricycle, cel mai vechi exemplar al colecției și unul dintre cele șapte exemplare care mai există în prezent, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei.  În mod excepțional, acest automobil a fost păstrat și întreținut într-un castel din Franța, până în anul 1995. Deși unele elemente originale ale automobilului au fost înlocuite, cea mai interesantă parte autentică a acestuia, care a rămas intactă, o adevărată bijuterie, este plăcuța cu seria de șasiu a mașinii.

Delage Type CO 

Delage Type CO, construită de compania cu același nume în anul 1920, este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei. Delage a fost o companie de automobile de lux, fondată în anul 1905 de către Louis Delage, în Levallois-Perret, lângă Paris. La începutul secolului XX, Delage era o marcă sportivă care producea mașini de competiție performante. Delage Type CO, construit în anul 1920, are 24 de CP și este echipat cu un motor de 6 cilindri în linie și cutie manuală cu 4 trepte de viteză.

Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible 

Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible este un automobil de lux destinat să intre în competiție cu cele mai luxoase și mai puternice mașini din lume. Acesta a fost construit ca o variantă americană de succes pentru mărcile europene prestigioase precum Mercedes – Benz, Rolls Royce sau Hispano – Suiza și este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 8 lei.

Compania Duesenberg Motors, denumită uneori „Duesy”, a fost fondată de frații August și Frederick Duesenberg în 1913, în Saint Paul, Minnesota, unde au construit mașini de curse și automobile de lux americane. Caroseria modelului Duesenberg din cadrul Țiriac Collection a fost realizată de Walter M. Murphy Coachwork. Este una dintre cele două exemplare produse sub forma unei berline decapotabile sedan. Cu toate acestea, cealaltă caroserie a fost modificată de proprietar, transformând mașina într-una cu plafonul fix (nedecapotabilă), cea găzduită la Țiriac Collection devenind, în consecință, unicat.

Cord 812 Custom Beverly 

Cord 812 Custom Beverly, cu o putere de 170 CP, motor de V8 și o cutie manuală cu 4 trepte de viteză, s-a remarcat prin tehnologia inovatoare și design-ul cursiv. Cord a fost numele unor automobile construite de Auburn Automobile Company, în Connersville, Indiana, din 1929 până în 1932 și apoi din 1936 până în 1937.

Delage Type CO, construit în anul 1920, are 24 de CP și este echipat cu un motor de 6 cilindri în linie și cutie manuală cu 4 trepte de viteză.

Caracteristicile tehnice moderne pentru acea vreme au făcut din Cord o mașină avansată pentru timpul său datorită cutiei de viteze cu patru trepte semi-automată de la Bendix, tracțiunii față, suspensiei independente și farurilor ascunse. Automobilul prezentat are certificat A.C.D. Certified Category 1 Original, ceea ce înseamnă că toate componentele sunt originale Cord 812 şi este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 15 Lei.

Plicuri prima zi 

Emisiunea este completată de doua plicuri prima zi și ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vignietă.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 250 de exemplare şi este echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii şi setul de două plicuri „prima zi” având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Fiecare element este numerotat de la 001 la 250.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

1 Comment

 1. august 29, 20:19 #1 MLDD

  SI CHIAR M-AM DUS REPEDE LA ARTICOL SA NU CUMVA SA IMI SCAPE CHILIPIRUL!

  DAR, ESTE BINE DE STIUT PENTRU CA TIMBRELE SUNT F BINE EXECUTATE; DACA ESTE O EDITIE MAI MARE, ADICA DIMENSIUNEA TIMBRELOR, CUM SE NUMESTE? LE POT CHIAR INRAMA.

  CE BINE VOR ARATA IN DORMITORUL PUSTIULUI! SI INSTRUCTIV, IN ACELASI TIMP.

  MULTUMESC PENTRU INFORMATIE

  Reply to this comment

Adaugă comentariu