CSM București a câștigat liga campionilor

CSM București a câștigat liga campionilor
09 mai 2016 Printează articolul

CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor la handbal feminin, echipa bucureşteană a handbalistelor fiind la prima participare în această competiţie europeană. Fetele noastre au reuşit să le învingă pe experimentatele handbaliste unguroaice de la “Gyor”. Reuşita este cu atât mai mare, având în vedere că meciul a avut loc chiar în Ungaria, pe „Papp Laszlo Arena” din Budapesta, deci unguroaicele au fost bătute chiar pe teren propriu.
Finala a fost cu adevărat dramatică, scorul fiind mereu la egalitate. După cele două reprize regulamentare, scorul a fost 22-22, egalitatea continuând şi după prelungiri (25-25). Abia după executarea loviturilor de la şapte metri echipa bucureşteană s-a impus, rezultatul final fiind 29-26 pentru CSM Bucureşti (4-1 la loviturile de departajare).
Pe lângă marele trofeu, Isabelle Gullden, coordonatoarea de joc a CSM-ului, a fost declarată golgheterul competitiei, cu 108 goluri, dintre care 15 au fost marcate chiar în finala cu Gyor.

Prima participare, prima victorie

CSM Bucuresti, care are doar nouă ani de la înfiinţare, s-a aflat la prima participare în Liga Campionilor, participare cu adevărat norocoasă.
Victoria handbalului feminin românesc este cu atât mai mare, având în vedere că, pe lângă CSM Bucureşti, doar alte două echipe româneşti au mai castigat titlul de campioană a Europei: Ştiinta Bucureşti (sezonul 1960-1961) şi Rapid Bucureşti (în stagiunea 1963-1964). Oltchim Râmnicu Vâlcea a mai fost aproape de cucerirea trofeului, dar a pierdut finala cu Viborg (52-60) în sezonul 2009-2010. Prin Victoria fetelor de la CSM Bucureşti, trofeul european revine în România după 52 de ani.
La întoarcea în ţară, astăzi, 9 mai 2016, jucătoarele echipei CSM Bucureşti au fost primate cu bucurie şi felicitate de suporteri, reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Federaţiei Române de Handbal.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu