Conştiinţă şi cinste. O femeie a găsit pe stradă, în Constanţa, 20.400 de lei

Conştiinţă şi cinste. O femeie a găsit pe stradă, în Constanţa, 20.400 de lei
18 ianuarie 2018 Printează articolul

Chiar este o adevărată bucurie să vezi că mai există conştiinţă şi cinste. Spiritul civic a fost evidenţiat de o femeie care a găsit pe stradă, în Constanţa, 20.400 de lei. Evenimentul s-a petrecut cu două zile în urmă pe strada Bucovinei din acest oraş, arată comunicatul de presă al Poliţiei. Constănţeanca nu a stat pe gânduri şi imediat ce a găst banii i-a predat la Poliţie.

Salvatoarea şi păgubita

O femeie de 53 de ani a găsit două plicuri. Văzând că în ele se află bani, a decis să meargă imediat la autorităţi, să predea bunurile. Ulterior a fost evidenţiat că în cele două plicuri se afla suma totală de 20.400 de lei. În paralel, o altă femeie, de 83 de ani, a venit la Poliţie să reclame că a pierdut banii.

Autorităţile au întreprins imediat măsurile necesare pentru identificarea păgubitului, în baza înregistrărilor de pe camerele de supraveghere din zona incidentului. În cele din urmă a fost stabilit că persoana care pierduse cele două plicuri cu bani e chiar bătrâna de 83 de ani.

Comunicatul oficial

„Poliţiştii au efectuat cercetări specifice în zona indicată de persoana în vârstă, analizând mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere video, situate în proximitatea locului. O femeie, în vârstă de 53 de ani, din Constanţa, s-a prezentat din proprie iniţiativă la sediul Secţiei 1 Poliţie, unde a declarat că a găsit pe trotuar două plicuri de hârtie,  în timp ce se deplasa pe strada Bucovinei, din municipiu. În urma audierii persoanelor în cauză şi a confruntării cu imaginile video, s-a stabilit faptul că suma de bani aparţine octogenarei reclamante”, precizează comunicatul IPJ.

Femeia care a găsit banii pe stradă va primi din partea Poliţiei o diplomă de excelenţă, ca recunoaştere pentru simţul civic de care a dat dovadă.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu