Clasament. Universitatea de Vest din Timişoara străluceşte prin Fizică

Clasament. Universitatea de Vest din Timişoara străluceşte prin Fizică
26 octombrie 2017 Printează articolul

Fiecare universitate are atu-ul său sau, mai clar spus, are un domeniu de studiu în care se clasează mai bine. Ei bine, Universitatea de Vest din Timişoara străluceşte prin Fizică.

Domeniul Fizică de la Universitatea de Vest din Timişoara ocupă locul 2 în România, din patru universităţi nominalizate, şi locul 304 la nivel mondial, din 600 de universităţi evaluate de Best Global Universities by Subject 2018.

Un mod de informare

Best Global Universities reprezintă o clasificare a US News & World Report din SUA. Este o modalitate prin care se pune la dispoziţia tinerilor de acolo informaţii despre universităţi din toată lumea. Tinerii care vor să urmeze programe de studii în alte ţări au astfel la dispoziţie un clasament al celor mai bune programe educative. Clasificarea e realizată cu sprijinul Clarivate Analytics, fosta IP&Science business a companiei Thomson Reuters, fiind publicată pentru prima dată în 2015.

Criterii de selecţie

Printre indicatorii de performanță ai ranking-ului se regăsesc reputația mondială şi regională a fiecărei universităţi în parte, numărul lucrărilor şi publicațiilor elaborate de profesorii şi studenţii acelei instituţii, dar şi impactul acestora în comunitatea ştiinţifică, la care se adaugă proiectele internaţionale în care e implicată universitatea.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu