Clasament. România, neprietenoasă faţă de oamenii talentaţi

Clasament. România, neprietenoasă faţă de oamenii talentaţi
22 noiembrie 2017 Printează articolul

Deşi se spunea că noi, românii, suntem prietenoşi, iată că un clasament arată că România este neprietenoasă faţă de oamenii talentaţi.

România dovedeşte că e o ţară total neprietenoasă faţă de oamenii talentaţi. Şi mai mult decât atât, nici măcar nu depune eforturi pentru a-i încuraja pe cei cu proiete să vină ori să rămână în acest loc.

Din acest punct de vedere, putem spune că cifrele nu mai necesită alte comentarii. Există un clasament mondial al ţărilor care au capacitatea de a dezvolta şi de a atrage talentele. Din 63 de state analizate, de pe toate continentele, noi suntem pe locul 61. Stăteam mai bine până de curând, dar am căzut cinci poziţii, până pe 61, arată o analiză realizată de IMD World Competitiveness Center.

Situaţia în Europa de Est

Pe primele locuri în acest clasament se află ţări ca Elveţia, Danemarca, Belgia şi Finlanda. Până şi Ucraina, confruntată cu războiul, stă mai bine ca România, pe locul 59. Ultimele două locuri din acest clasament, deci pe locurile 52 şi 63, se află Mongolia şi Venezuela. Iată deci cu cine ne învecinăm, sub acest aspect.

Dacă analizăm situaţia din Europa de Est, atunci se poate spune despre Estonia că stă cel mai bine, fiind clasată pe locul 29, urmată de Lituania, pe 33 şi Polonia pe locul 34. Ungaria e pe 54, iar Bulgaria pe 58.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu