Cinema în aer liber. O lună de filme în Parcul Titan

Cinema în aer liber. O lună de filme în Parcul Titan
09 august 2017 Printează articolul

Pentru cine nu a plecat în concediu, din diverse motive, există şi posibilitatea vacanţei în Bucureşti, în Parcul Titan din Sectorul 3 al Capitalei fiind programată o lună de filme, deci cinema în aer liber. La firul ierbii, cum s-ar spune. Seara, după ce canicula ia o pauză, ni se propune filmul, la lumina lunii. Asta se va întâmpla în Parcul Titan sau IOR, cum îi mai spun locuitorii zonei, pe insula dedicată Artelor, între 15 august şi 17 septembrie.

Filme premiate

Sub titulatura „Cinema în aer liber”, Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureşteni să vizioneze în fiecare zi, de la ora 21:00, producţii pentru toate gusturile şi, pe deasupra, pelicule deja premiate în mari festivaluri. Pe lista celor 24 de producţii cinematografice se află, între altele, “Tanna”, în regia lui Martin Butley și „Toni Erdmann”, al lui Maren Ade, premiate cu Ursul de Aur și Ursul de Argint la Berlinala din acest an. Alt film interesant este „Despre trup și suflet”, regia Ildiko Enyedi, alături de care va fi și „Things to come”, regia Mia Hansen-Love, nominalizate la Festivalul de film de la Cannes. Urmează „La fille inconue”, în regia lui Jean-Pierre și Luc Dardenne și „Eu, Daniel Blake”, apreciate la Palme d’Or, anul trecut.

Defilează Kusturica

Alte două secţiuni sunt cel puţin la fel de interesante. Vorbim despre „American Classics” și „Emir Kusturica”. Din prima fac parte „American Beauty”, în regia lui Sam Mendes, musicalul „Grease”, al lui Randal Kleiser, “Vanilla Sky”, de Cameron Crowe, „Little Miss Sunshine”, în regia lui Jonathan Dayton şi Valerie Daris, „Casino”, al lui Martin Scorsese și „Confesiunea unui anonim”, al lui Joel Coen.

Cea de-a doua secţiune aduce în faţa privitorilor șase dintre cele mai îndrăgite filme ale regizorului sârb Emir Kusturica. Credem că nu mai au nevoie de nicio prezentare. „ Pisică albă, pisică neagră”, „Arizona Dream”, „Underground”, „Time of the Gypsies”, „Tata în călătorie de serviciu” și „Viața e un miracol”.

Înalta tehnologie

Organizatorii ne anunţă că filmele vor fi urmărite la cele mai înalte standarde ale unei săli de cinema, deşi totul se va desfăşura, cum spuneam, în aer liber. Ni se dau câteva exemplificări. Ecranul pe care vor rula peliculele este gonflabil şi are 120 de metri pătraţi. Filmul va prinde viaţă cu ajutorul singurului proiector digital mobil din România, a cărui capacitate este de 18.300 de lumeni. În încheiere, vă mai spun un singur lucru, vizionare plăcută!

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu