Cinci bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperite în judeţul Galaţi

Cinci bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperite în judeţul Galaţi
11 decembrie 2017 Printează articolul

Cinci bombe din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite în judeţul Galaţi. La mai bine de 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial încă se mai găsesc bombe neexplodate pe teritoriul României. Un asemenea caz a fost semnalat, zilele trecute, în satul Costi, nu departe de municipiul Galaţi. Obuzele au fost scoase la lumina zilei în condiţiile în care la faţa locului muncitorii au săpat fundaţia unei viitoare clădiri.

Aceştia au anunţat imediat Poliţia. Autorităţile au descoperit astfel că este vorba despre nu mai puţin de cinci bombe de aviaţie. Două dintre acestea aveau câte 50 de kilograme, alte două fiind în greutate dublă. A cincea bombă era cu napalm. Au fost preluate de experţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi şi duse în poligonul Râpa Galbenă din vecinătatea comunei Braniştea, unde au fost distruse prin explozii controlate.

Istoria se repetă

Satul Costi nu e la primul eveniment de acest fel. Aici au mai fost găsite două bombe cu napalm şi în urmă cu o lună şi jumătate, fiecare în greutate de 50 de kilograme.

Autorităţile arată faptul că cetăţenii care descoperă astfel de obuze au obligaţia de a suna imediat la Poliţie. Numai experţii pot opera asemenea vestigii, extrem de periculoase, care trebuie duse în poligon pentru a fi distruse.

„Bombele incendiare nu pot fi depozitate, ci trebuie distruse imediat. De aceea, sâmbătă seara, toate cele cinci bombe au fost detronate în deplină siguranță la poligonul Râpa Galbenă. La fața locului au fost continuate activitățile de depistare, dar nu au mai fost găsite alte elemente de muniție”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, Eugen Chiriță.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu