„Centenar. Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz”. Expoziţie de fotografii şi documente la Muzeul Naţional de Istorie a României

„Centenar. Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz”. Expoziţie de fotografii şi documente la Muzeul Naţional de Istorie a României
19 septembrie 2017 Printează articolul

„Centenar. Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz” este o expoziţie de fotografii şi documente la Muzeul Naţional de Istorie a României, deci un eveniment de excepţie anunţat pentru data de 19 septembrie, la ora 17. La Muzeul Naţional de Istorie a României va avea loc vernisajul expoziţiei „Centenar. Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz”. Vizitatorii vor avea prilejul să descopere imagini de arhivă, documente şi obiecte care vorbesc de la sine despre marile bătălii ale neamului românesc din 1917. Expoziţia vă aşteaptă în fiecare săptămână, de miercuri până duminică, pe tot parcursul acestui an.

Oaspeţi de seamă

Cât priveşte vernisajul din data de 19 septembrie, la acesta vor participa reprezentanţi ai Arhivelor Naţionale ale României, Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, la care se adaugă Asociaţia „Prospectorii istoriei”, specialişti de la Muzeul Vrancei din Focşani şi de la Complexul Muzeal Judeţean „Iulian Antonescu” din Bacău.

Toate aceste instituţii au conlucrat la organizarea acestei expoziţii, în fapt aducerea în actualitate a fotografiilor şi documentelor care zugrăvesc tot ceea ce s-a întâmplat cu un secol în urmă pe câmpul de bătălie de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu