Ce presupune doliul naţional. Obligaţii şi restricţii

Ce presupune doliul naţional. Obligaţii şi restricţii
07 decembrie 2017 Printează articolul

Ce presupune doliul naţional şi ce obligaţii şi restricţii se impun probabil că interesează tot mai mulţi români. Aşa cum probabil că ştiţi, Guvernul a stabilit că în 14, 15 şi 16 decembrie vor fi zile de doliu naţional, după trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I.

Să vedem în continuare ce înseamnă aceste trei zile, din punctul de vedere al Legii 75 din 1994 privind arborarea drapelului României. Astfel, toate instituţiile publice, dar şi partidele, sindicatele, organizaţiile obşteşti sunt obligate să arboreze drapelul în bernă.

Posturile de radio şi de televiziune îşi vor adapta programele în conformitate cu starea de doliu naţional. În acelaşi timp, sunt suspendate orice fel de manifestări publice, precum concertele sau alte evenimente culturale.

Atenţionare din partea CNA

Consiliul Naţional al Audioviovizualului (CNA) a dat un comunicat în care atrage atenţia televiziunilor şi posturilor de radio să trateze cu maximă decenţă aceste momente triste din istoria noastră. Este vorba despre modul în care vor fi realizate transmisiile din timpul ceremoniilor premergătoare înmormântării Suveranului.

„După încetarea din viață a Majestății Sale Regele Mihai I, membrii Consiliului Național al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligația de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, dreptul la viață privată – prevăzute în legislația audiovizualului – și de a trata cu decență și responsabilitate aceste momente triste ale istoriei României”, arată comunicatul CNA.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu