Ce mai fură hoţii în România în prag de iarnă

Ce mai fură hoţii în România în prag de iarnă
17 decembrie 2017 Printează articolul

Ce mai fură hoţii în România în prag de iarnă poate fi  un episod din ciclul “ce se mai fură în România?”. Ei bine, deşi nu e deloc bine, astăzi ne ocupăm de subiectul parazăpezi. Da, asta se fură mai nou. O situaţie de acest fel a fost reclamată de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, după ce 108 parazăpezi au dispărut la limita între judeţele Buzău şi Ialomiţa.

Hoţi calificaţi

Directorul sucursalei Buzău de la Drumuri Naţionale, Leon Velicu, spune că parapeţii nu sunt deloc uşor de transportat, deci cei care i-au luat erau dotaţi cu maşini corespunzătoare, în privinţa gabaritului, pentru a transporta asemenea materiale. Furtul a fost reclamat la Poliţia Buzău.

“Nu cred că sunt furturi realizate de către oameni simpli, ci de oameni care s-au pregătit dinainte cu mijloace de transport adecvate. Fiecare panou este de doi metri şi are o greutate destul de mare. Doi oameni trebuie să manipuleze şi să care de la 150 de metri, din mijlocul câmpului, prin noroi, să le duci la marginea şoselei, unde să le încarci. Aceste panouri nu pot fi cărate cu maşini mici, trebuie încărcate în maşini mari, basculante, nu într-un mijloc de transport obişnuit”.

Poate vor apărea garduri pe undeva…

Directorul Velicu mai spune că parazăpezile sunt făcute dintr-un cadru dur, din fier-beton, căptuşite cu tablă zincată. Deci cu atât mai greu e să mişti din loc asemenea lucruri. Rămâne de văzut dacă şi când hoţii vor fi prinşi.

Probabil că acolo unde vor apărea garduri făcute din parazăpezi ar trebui să fie eventual cei care le-au furat. Dacă nu cumva stăpânii noilor garduri vor spune că ei doar le-au achiziţionat de la altcineva.

Oricum, când vor veni zăpada şi viscolul, iar şoselele se vor umple de nămeţi, ar trebui să ne întrebăm de ce nu sunt parazăpezi. Fie nu le-au montat autorităţile, fie au fost furate.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu