Capitala şi-a constituit armată împotriva generalului Iarnă

Capitala şi-a constituit armată împotriva generalului Iarnă
27 noiembrie 2017 Printează articolul

Capitala şi-a constituit armată împotriva generalului Iarnă şi duşmanul nu va mai sufla, imediat ce zăpada se va abate asupra Bucureştiului. Capitala are o armată formată din 1.000 de utilaje pentru deszăpezire. Situaţia a fost evidenţiată cu ocazia Comandamentului de iarnă convocat la Primăria Capitalei, unde au participat prefectul Bucureştiului şi primarii de sector.

Totodată, a fost precizat că 3.200 de oameni vor participa la acţiunile de deszăpezire. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că există şi 20 de utilaje pentru topit zăpada. La care se adaugă 14.500 de tone de material antiderapant.

Nu în ultimul rând, edilul Capitalei a cerut ca persoanele fără adăpost să fie duse în centre special amenajate.

Avertisment pentru firme

Gabriela Firea a cerut firmelor care se ocupă de deszăpezire şi de salubritate să asigure numărul de utilaje şi de oameni pe timpul sezonului rece. Edilul a spus că nu admite explicaţii care să se refere la faptul că unii angajaţi nu pot veni la muncă, la firmele lor de salubritate, pentru că drumurile din jurul Capitalei sunt blocate de nămeţi.

„Ziua în amiaza mare gunoaiele sunt lângă stâlp. Am văzut asta astă-vară la Romană, Universitate, Unirii, la 30 de grade. Nu este normal aşa ceva într-o capitală europeană. De aceea, nu vreau să facem rabat la bani pentru aceasta iarnă. Printr-un efort comun trebuie să realizăm o deszăpezire exemplară. Nu vom pleca în concediu, vom face comandamente în fiecare zi. Iarna trecută, în a doua parte, am acţionat exemplar. Nu vreau să aud că vi s-au blocat muncitorii în nu ştiu ce comună. Trebuie cazaţi în Bucureşti ca oraşul să nu mai aibă de suferit. Anul acesta mergem până la reziliere de contracte pentru cei care nu înţeleg că nu ne putem juca cu vieţile oamenilor”, a avertizat primarul general.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu