Capitala parcărilor. Primarul general anunţă investiţii uriaşe

Capitala parcărilor. Primarul general anunţă investiţii uriaşe
26 octombrie 2017 Printează articolul

Bucureştiul pare să devină Capitala parcărilor, având în vedere că Gabriela Firea,  primarul general anunţă investiţii uriaşe la acest capitol.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă demararea unor ample lucrări pentru amenajarea de parcări în diverse zone ale Bucureştiului. Remarcăm faptul că unele parcări vor fi construite în vecinătatea gurilor de metrou, altele la marginea oraşului, câteva şi în centrul urbei. O parte din lucrări vor începe în acest an. Altă parte, anul viitor.

„Anul acesta vor începe lucrările la parcarea park&ride de la capătul șoselei Pantelimon, iar anul viitor la parcările subterane Edgar Quinet, Piața Dorobanți (254 de locuri), Piața Constituției, Sala Palatului, Piața Lahovary, Piața Cantacuzino, Theodor Pallady și Băneasa”, a spus primarul general.

Plan de anvergură în Capitala parcărilor

Planul Integrat de Dezvltare Urbană prevede şi o serie de parcări subterane care vor fi realizate atât de companiile Municipalităţii, cât şi de alte firme de profil. Investiţiile vor fi demarate anul viitor.

„Este vorba despre parcarea de la Piața Constituției (988 de locuri), parcaj subteran Sala Palatului Nord, cu trei niveluri (552 locuri auto), parcaj subteran Sala Palatului Sud (536 locuri auto, trei niveluri). De asemenea, Piața Lahovary (207 locuri) și Piața de Flori, Piața Cantacuzino (206 locuri), acestea având termen de finalizare trei ani”, a precizat Gabriela Firea.

Noutăţi în fiecare sector

Vor exista şi alte tipuri de parcări, despre care primarul general a vorbit în continuare.

„Se vor mai construi, de asemenea, parcări supraetajate pe structură ușoară, cel puțin câte o parcare în fiecare sector. La această dată, se lucrează la revizuirea studiului de fezabilitate pentru două parcări situate în sectorul 3 (Str. Cernei și str. Textiliștilor). Sectorul 3 va preda cele două studii către Municipiul Bucureștii. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici se poate trece la lansarea procedurii de licitație privind execuția celor două parcări, termenul estimat fiind finalul anului 2017”.

Un alt principiu

Sistemele park&ride și bike&ride vor fi amplasate la cele mai importante intrări în oraş, precum zonele Berceni, Iuliu Maniu, Theodor Pallady, DN1, Petricani, Pantelimon. Va fi aplicat principiul potrivit căruia navetiştii sau locuitorii din vecinătatea Capitalei să nu mai intre cu maşina în oraş, ci să folosească fie metroul, fie transportul în comun de suprafaţă.

„În acest sens, se creează condițiile ca navetiștii și locuitorii din zonele unde vor fi construite aceste tipuri de parcări să renunțe la utilizarea mașinii către zona centrală, având posibilitatea parcării acesteia și trecerea la un mod de deplasare mai ușor și rapid. La Cora Pantelimon pot începe lucrările în trei săptămâni, termenul de finalizare fiind sfârșitul anului 2018”, a specificat primarul general.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu