Bucureştiul se schimbă la faţă. Ce se face cu faţadele din centrul oraşului

Bucureştiul se schimbă la faţă. Ce se face cu faţadele din centrul oraşului
22 noiembrie 2017 Printează articolul

Bucureştiul se schimbă la faţă, mai ales că Municipalitatea are în vedere faţadele din centrul oraşului. Clădirile din centrul Bucureştiului vor primi o nouă faţă. Sau mai bine spus li se va schimba faţada. Aceasta va fi reparată, în condiţiile în care nu de puţine ori tencuiala riscă să se desprindă şi, în cădere, să rănească trecătorii de pe străzile adiacente acestor imobile.

Ca atare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul de Hotărâre privind refacerea faţadelor. Primele clădiri care vor intra în reabilitare se află în Piaţa Universităţii şi pe bulevardele Magheru şi Lascăr Catargiu.

Principiul ajutorului

Proprietarii sau administratorii clădirilor care nu au bani pentru această operaţiune vor fi susţinuţi financiar de Primăria Capitalei. Urmând ca aceştia să ramburseze Primăriei sumele respective, în următorii zece ani.

„Mulţi bucureşteni, proprietari sau administratori ai unei clădiri, chiar dacă doreau să contribuie la repararea faţadelor, nu aveau fonduri suficiente. Primăria Capitalei va asigura aceste fonduri, iar la finalizarea lucrării, respectiva persoană sau asociaţie poate să plătească pe o perioadă de 10 ani suma alocată. Până acum, era un real impediment. Partea care trebuia să fie plătită de către proprietar era o piedică în repararea acestor faţade, din lipsa banilor, nu din alt motiv”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu