Controale. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară a dat amenzi cu duiumul

Controale. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară a dat amenzi cu duiumul
26 octombrie 2017 Printează articolul

După ce a efectuat mai multe controale, Autoritatea Sanitar Veterinară a dat amenzi cu duiumul. O adevărată ploaie de amenzi a căzut luna aceasta asupra fermelor, centrelor de colectare şi procesare a laptelui din întreaga ţară. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a efectuat o serie de controale în 635 de ferme, 504 exploataţii neprofesionale, 324 de centre pentru colectarea laptelui, 130 de centre de procesare, 404 unităţi de procesare autorizate sanitar-veterinar şi 45 de depozite.

Deficienţe

Cu ocazia aceasta au fost constatate o serie întreagă de nereguli. De pildă, se utiliza lapte, ca materie primă pentru diverse produse finite, fără să fi fost în prealabil controlat de medicii veterinari. Laptele era în unele cazuri transportat de la ferme la centrele de procesare cu mijloace auto neautorizate în acest scop. Pe durata transportului nu se asigurau normele de igienă şi de temperatură pentru păstrarea în bune condiţii a materiei prime. În unele ferme nu se respectau normele de igienă privind mulsul laptelui, colectarea, răcirea şi procesarea lui. În acele locuri nu existau nici măcar mecanisme proprii de control pentru determinarea calităţii laptelui crud.

Amenzi

Au fost aplicate amenzi care totalizează 172.860 de lei. Mai mult decât atât, a fost suspendată temporar activitatea în 66 de unităţi, până la remedierea problemelor. Pentru alte 27 de unităţi a fost dispusă interzicerea activităţii. Alte 184 de unităţi au primit avertisment, cu termen clar de rezolvare a deficienţelor.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu