Autobuzele-tramvai. O altă idee marca Gabriela Firea

Autobuzele-tramvai. O altă idee marca Gabriela Firea
09 septembrie 2017 Printează articolul

Autobuzele-tramvai sunt o altă idee marca Gabriela Firea şi doar te doare capul când auzi cum încearcă primăriţa să descongestioneze traficul în Bucureşti. Când pe la urechi îţi trece o asemenea ştire, îţi vine să exclami ca în vorba aia veche, “aiurea-n tramvai!”. Despre ce este vorba? O nouă idee a primarului general al Capitalei se referă la circulaţia autobuzelor pe liniile de tramvai.

Nu, nu înseamnă că autobuzele vor primi roţi noi, cu care să circule pe liniile de tramvai. Alta e intenţia municipalităţii, ca linia de tramvai să devină bandă unică, deci locul pe unde să circule numai mijloacele de transport în comun, tramvaiele şi, mai nou, autobuzele.

Aceasta pare să fie o soluţie pe care primarul general Gabriela Firea o vede în încercarea de a descongestiona traficul infernal din Capitala. Trafic care va deveni şi mai aglomerat din momentul întoarcerii la şcoală a elevilor. Nu mai vorbim de studenţii care vor reveni în universităţi, din octombrie.

Soluţii, nu. Idei ciudate, da

Când a venit la conducerea Primăriei Capitalei, Gabriela Firea a promis, între altele, că va aduce soluţii salvatoare în privinţa traficului din Bucureşti. Până acum nu am văzut nicio minune. Dimpotrivă, doar idei care stârnesc cel puţin zâmbetul amar al bucureştenilor, cei care se confruntă cu aglomeraţia de pe bulevardele acestui oraş din ce mai sufocant.

Trebuie spus, în acelaşi timp, că a mai fost încercată o asemenea idee pe Şoseaua Iancului, ca autobuzele să circule pe linia de tramvai. Numai că totul s-a împotmolit din cauză că aceste maşini de mare gabarit nu încăpeau în zona staţiilor de tramvai. Locul era prea strâmt între refugiu şi stâlpii care susţin firele electrice ale tramvaielor. Uluitor cum de primăriţa Firea nu se gândeşte la ce înseamnă să mergi cu alt mijloc de transport pe liniile de tramvai. Nu vorbesc că pneurile vor fi în pericol şi autobuzele vor avea foarte multe şi dese pene de cauciuc, dar încerc să-mi imaginez, şi nici vorbă să pot, cum vor circula autobuzele pe linia tramvaiului 41? Of, ce bine era să rămână la prompter!

Cu toate acestea, primarul general insistă cu ideea sa

“Linia de tramvai va trebui să fie amenajată, astfel încât să poată să intre şi autobuzul. Şi, fireşte, există şi zone unde nu se poate acest lucru, din cauza construcţiei şi nivelului ridicat al liniei de tramvai”, a spus primarul general, în cadrul unui set mai larg de proiecte care se referă la încerarea de rezolvare a problemei traficului bucureştean.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu