Atenţie unde vă lăsaţi maşina. A început ridicarea autovehiculelor

Atenţie unde vă lăsaţi maşina. A început ridicarea autovehiculelor
28 mai 2018 Printează articolul

A început ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar, aşa că atenţie unde vă lăsaţi maşina. Dacă bucureştenii au putut răsufla liniştiţi câţiva ani, iată că edilul Sectorului 3 a dat startul vânătorii autovehiculelor staţionate neregulamentar pe raza Sectorului 3.

Ca la orice început, amenzile pentru pentru staționare neregulamentară s-au aplicat cu reținere, în cazurile impuse. Conducerea Sectorului 3 atrage însă atenţia că nu vor fi tolerate mașinile parcate pe trecerea de pietoni sau pe spațiul verde și se va trece la ridicarea acestora. De asemenea, în cazul în care cineva va bloca circulația în zonele cu unități de învățământ se va interveni fără reținere.

“Facem eforturi să păstrăm orașul cu spații verzi, dar pentru asta e nevoie de respect reciproc și de o atitudine civilizată. Nu am dimensionat această acțiune la un nivel ridicat, dar mă aștept ca cetățenii să reacționeze la demersul nostru și să respecte regulile minimale de circulație și conviețuire. Legislația în vigoare ne permite, iar în Consiliul Local a fost aprobat Regulamentul care stă la baza acțiunilor de ridicare a mașinilor”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Cine ridică maşinile

Potrivit procedurii, activitățile de ridicare, transport și depozitare sunt făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai în baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiști locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București.
Activitatea de eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor ridicate de pe partea carosabilă este efectuată de personalul cu atribuții în desfășurarea acestor operațiuni din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală.
Personalul Serviciului Administrativ care efectuează operațiunea de ridicare este însoțit obligatoriu pe toată perioada desfășurării acesteia de agentul constatator din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală sau al Brigăzii Rutiere București, după caz.
Dispoziția de ridicare se încheie în trei exemplare, dintre care primul rămâne la agentul constatator, iar celelate două la personalul Serviciului Administrativ.

De unde se recuperează maşina ridicată

La eliberarea vehiculului, reprezentanții Direcției Generale de Poliție Locală predau cel de-al treilea exemplar proprietarului/deținătorului legal al acestuia.
Astfel, vehiculele/remorcile/rulotele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 sunt ridicate, transportate și depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4. Recuperarea vehiculelor depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4 se poate face non-stop în baza chitanței fiscale care atestă plata tarifului aferent.

Recuperarea maşinii ridicate costă minimum 500 de lei

Tarifele pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar sunt stabilite în funcţie de masa totală autorizată, astfel că cea mai mica taxă, pentru a recupera autoturismul ridicat, costă 500 de lei. Tarifele practicate în Sectorul 3 de vânătorii de maşini sunt următoarele: următoarele:
•Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone – 200 de lei;
– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone – 270 de lei;
•Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone – 150 de lei;
– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone – 200 de lei;
•Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– în primele 24 de ore – 150 de lei;
– după intervalul de 24 de ore – 50 lei.
Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând de la data și ora depozitării, nefracționat.
Plata tarifelor aferente oprațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.
Amenzile pentru staționarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002.
Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 – dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală.
Regulamentul privind reglementarea activităților de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor poate fi consultat pe site-ul instituției, la adresal: https://bit.ly/2JLyNfE

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu