Angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, în greva foamei

Angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, în greva foamei
24 octombrie 2017 Printează articolul

Nemulţumiţi de inechităţile sociale, o parte dintre angajaţii Complexului Energetic Oltenia au intrat azi în greva foamei. Este forma extremă de protest pe care zeci de oameni au ales-o, pentru a atrage atenţia asupra inechităţilor sociale. Aceştia susţin că salariile lor nu au fost majorate, fiind acum între 1.400 şi 1.700 de lei. Asta, în condiţiile în care salariile directorimii au crescut.

Totodată, arată sindicaliştii, producţia a înregistrat cote înalte, deci nu se pune problema că societatea nu ar avea fonduri pentru creşteri salariale acordate tuturor muncitorilor.

Majorări de la 1 decembrie

Negocierile între salariaţi şi conducere au eşuat. Cei care au intrat în greva foamei, mai mult de 20 de oameni, spun că nu vor renunţa la forma lor de protest până când revendicările nu vor fi luate în seamă şi soluţionate. Principala lor cerinţă este ca toate salariile muncitorilor să crească de la 1 decembrie.

„Solicităm ca din 1 decembrie toate salariile din Complexul Energetic Oltenia să crească. Au plecat 4.000 de salariaţi, producţia a crescut, nu cerem nimic, decât cotă parte din ce ni se cuvine. Nu e normal ca, în condiţii de vreme extremă, să ai salarii de 1.400 – 1.700 lei, iar conducerea să aibă salarii foarte mari şi să sfideze angajaţii”, a declarat preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu