Alegerea carierei: Procese simulate la ULBS

Alegerea carierei: Procese simulate la ULBS
06 mai 2016 Printează articolul

Timp de o săptămână, elevi de la licee şi şcoli gimnaziale din Sibiu au avut ocazia să intre în lumea, uneori fascinantă, a dreptului şi justiţie, participând la procese simulate la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Procesele simulate au fost organizate cu sprijinul cadrelor didactice și al studenților de la Facultatea de Drept a ULBS, fiind vorba de procese simulate în domeniul dreptului penal, al dreptului civil și al dreptului muncii.

Avocat sau judecător….notar sau jurist…

Pentru a cunoaște domeniile de activitate și să poată alege cât mai bine o viitoare carieră profesională în domeniul juridic, elevilor li s-au prezentat şi explicat profesiile juridice și perspectivele în cariera juridică – judecător, procuror, avocat, consilier juridic, executor judecătoresc, notar public, funcționar public. Mai mult, pentru a se familiariza şi cu modul în care se va desfăşura proba scrisă de verificare a competenţelor lingvistice şi a raţionamentului logic – parte a concursului de admitere 2016-2017, elevii interesaţi au putut participa şi la o simulare a admiterii.

Primii paşi în cercetarea penală

Pe lângă pledoarii ale studenţilor care au luat locul avocaţilor sau judecătorilor, elevilor li s-a arătat cum s-ar desfăşura şi o cercetare penală. Pentru a descoperi activitățile care au loc în cursul cercetărilor penale, elevii au putut experimenta în cadrul laboratorului de criminalistică trusele specifice, metodele și mijloacele tehnico-științifice suport pentru activitatea de judecată penală. Au văzut cum se iau amprentele, cum se culeg probe de la locul unei crime etc.
Impresionați de activitățile desfășurate în cadrul programului, elevii și-au exprimat dorința de a participa și la alte acțiuni organizate în cadrul Facultății de Drept. O iniţiativă binevenită a Facultăţii de Drept a ULBS, care îi ajută pe elevi să fie mai aproape de miezul evenimentelor şi să vadă cu ochii lor dacă li s-ar potrivi o carieră juridică sau, dimpotrivă, ar trebui să se orienteze către alte zone profesionale.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu