Ajutor comunitar pentru familiile monoparentale din Bucureşti

Ajutor comunitar pentru familiile monoparentale din Bucureşti
02 noiembrie 2017 Printează articolul

Municipalitatea a decis instituirea unui nou ajutor bănesc, fiind vorba de ajutor comunitar pentru familiile monoparentale din Bucureşti.  Familiile monoparentale vor primi un ajutor social comunitar, a decis Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Hotărârea vine în condiţile în care ajutorul acordat de stat e infim, de numai 100 de lei.

Ajutorul acordat cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti aflaţi în această situaţie este diferenţiat în funcţie de venitul pe membru de familie şi de numărul copiilor.

Astfel, pentru familiile monoparentale cu un venit net lunar per membru de familie de până la 200 de lei se acordă suma de 300 de lei, în cazul în care în acea familie este un singur copil. Suma va fi de 600 de lei pentru familiile cu doi copii, de 900 de lei pentru familiile cu trei copii şi de 1.200 lei pentru familiile cu patru sau mai mulţi copii.

Altă situaţie este legată de familiile monoparentale care au un venit net lunar per membru de familie cuprins între 201 şi 530 lei. În cazul acestora se acordă suma de 200 de lei pentru familiile cu un copil, 400 de lei pentru familiile cu doi copii, 600 de lei pentru familiile cu trei copii şi 800 lei pentru familiile cu patru sau mai multi copii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că în prealabil au avut loc discuţii cu o serie de organizaţii umanitare care au semnalat că familia monoparentală nu este suficient sprijinită.

“Au avut loc intalniri cu mai multe asociaţii organizatii şi fundaţii care ne-au semnalat faptul că nu este sprijinit suficient familia monoparentală în România, şi de aceea venim cu proiectul de faţă, care practic sprijină aceste familii să ducă un trai puţin mai decent”, a declarat oficialul.

Unde se depun cererile

Trebuie remarcat, în continuare, că cererile pentru primirea acestor ajutoare vor putea fi depuse începând din 4 decembrie 2017.  Vă prezentăm adresele unde pot fi depuse aceste solicitări. Iată deci aceste adrese :

  • Centrul de mentorat pentru structurile economiei sociale, aflat în Şos. Stefan cel Mare, nr. 1, sector 1 – pentru cetăţenii cu domiciliul pe raza sectorului 1.
  • Centrul de informare şi consiliere pentru cetăţeni din Şos. Stefan cel Mare, nr. 38, sector 2 – pentru cetăţenii cu domiciliul pe raza sectorului 2.
  • Spălătoria Socială, cu sediul în Strada Armeniş, nr. 2, sector 3 – pentru cetăţenii cu domiciliul pe raza sectorului 3.
  • Spălătoria Socială din Aleea Turnu Magurele, nr. 17, Sector 4 – pentru cetăţenii cu domiciliul pe raza sectoarelor 4 si 5.
  • Spălătoria Socială din Drumul Taberei nr. 24, sector 6 – pentru cetăţenii cu domiciliul pe raza sectorului 6.

Condiţii prealabile

Vom vedea în continuare cine beneficiază de aceste ajutoare. Solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii prealabile, după cum urmează :

  • Părintele are domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti.
  • Solicitantul figurează în baza de date de la nivelul D.G.A.S.P.C. de sector, ca beneficiar al alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală.

De precizat faptul că acest stimulent se acordă doar prin virament bancar.

Acte necesare

Iată actele de care aveţi nevoie atunci când solicitaţi ajutorul pentru familia monoparentală :

  • Cerere tip, conform anexei A a H.C.G.M.B.
  • Declaraţie privind componenţa familiei, conform anexei B a H.C.G.M.B.
  • Extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar. Atenţie, extrasul de cont se obţine de la banca unde este deschis contul, eliberându-se pe loc.
  • Adeverinţa emisă de organele fiscale prin care se atestă lipsa datoriilor faţă de bugetul de stat sau cel local.
  • Cerere tipizată. Se completează la ghişeul undese depune cererea ori se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro.
  • Declaraţie privind componenţa familiei. Aceasta se completează la ghişeu ori se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro.

Există un TelVerde cu numărul 0800.821.218, la care pot fi obţinute informaţii suplimentare.

 

Articole asemănătoare

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu