Admiterea la liceu: probele de aptitudini

Admiterea la liceu: probele de aptitudini
24 mai 2016 Printează articolul

Timp de patru zile, în perioada 25-28 mai 2016, vor avea loc probele de aptitudini pentru elevii de clasa a VIII-a, în vederea admiterii la liceele de stat, filiera vocaţională – profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic, precum şi pentru liceul Waldorf, specializarea filologie.. De asemenea, în acelaşi interval vor avea loc şi probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv, respectiv intensiv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională ori în clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale.
Probele de aptitudini şi cele de limbă modernă sau maternă vor fi susţinute în centrele stabilite de comisiile judeţene de admitere, respectiv a Municipiului Bucureşti. Afişarea rezultatelor, dar şi depunerea contestaţiilor sunt programate pentru data de 30 mai, rezultatele finale urmând a fi anunţate în data de 31 mai.
Pe baza rezultatelor obţinute, elevii vor fi admişi în învăţământul liceal vocaţional, în etapele premergătoare repartizării computerizate (programată pe 19 iulie).
Anul trecut, la specializări din învăţământul liceal, filiera vocaţională au fost admişi 11.674 de elevi, dintre care 360 în învăţământul militar.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu