Admitere. Examen pentru agenţi şi subofiţeri în şcolile MAI

Admitere. Examen pentru agenţi şi subofiţeri în şcolile MAI
16 octombrie 2017 Printează articolul

Statul încearcă, am putea spune cu disperare, să reducă deficitul de personal din cadrul Ministerului de Interne şi organizează examen de admitere înainte  de vreme. Aşa se face că o sesiune de admitere va fi organizată anul viitor, în luna ianuarie, de către şcolile de agenţi şi subofiţeri ale Minsisterului Administraţiei şi Internelor. Vor fi disponibile 2.880 de locuri.

Şcolile care organizează admitere

Vă prezentăm în continuare şcolile care vor organiza concursul de admitere, dar şi numărul de locuri scoase la concurs în fiecare dintre aceste şcoli.

  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina -1.300 de locuri.
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca – 300 de locuri.
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 de locuri.
  • Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani – 350 de locuri.
  • Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni – 350 de locuri.
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldești – 300 de locuri.

Mai multe categorii

Aşa cum arată comunicatul MAI, dintre cele 2.880 de locuri disponibile, 1.600 vor fi pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră. Locurile sunt disponibile atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Excepţie face Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldeşti, unde locurile sunt numai pentru bărbaţi.

Termen de înscriere, până pe 5 decembrie

„Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidați la departamentele de resurse umane, până la data de 5 decembrie 2017. Candidații depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare”, arată comunicatul MAI.

Unde vă înscrieţi

Candidaţii vor merge, pentru înscriere în concurs, la departamentele pentru resurse umane din cadrul unităților teritoriale și centrelor Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Fiecare unitate de învăţământ va afişa din timp tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs.

Data examenului

Concursul de admitere va avea loc în perioada 13-21 ianuarie 2018. Fiecare şcoală îşi face un program al ei de testare, dar în acest interval. Vor fi două probe, una scrisă, alta sportivă, la care se adaugă testul psihologic şi evaluarea medicală.

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu