2 lei pentru elevi, biletul la Acvariul din Constanţa

2 lei pentru elevi, biletul la Acvariul din Constanţa
17 mai 2016 Printează articolul

acvariu 3

Indiferent de anotimp, Acvariul din Constanţa este un obiectiv care nu trebuie ratat, mai ales că preţul biletului nu este doborâtor, adică 2 lei pentru elevi şi studenţi. Şi cum vara este deschis până pe la nouă seara, iar în zilele când afară plouă şi vremea nu te lasă să te duci la plajă şi să te bucuri de valurile mării, Acvariul este refugiul perfect pentru familiile venite la mare, şi nu numai. Angajaţii chiar spun că este un „obiectiv sensibil meteo” pentru că, atunci când plouă, mulţi turişti veniţi în vacanţă vin să se bucure de fabulosul spectacol multicolor. Apoi, o incursiune în lumea peştilor este de-a dreptul relaxantă. O vizită la Acvariu te face să uiţi de tumultul de afară şi să revii mult mai liniştit şi cu „bateriile încărcate”.
Acvariul din Constanţa s-a înfiinţat la 1 mai 1958 ca primul acvariu public din România şi adăposteşte 58 de bazine. Bazinul din mijloc sau central conţine faună din Marea Neagră – scorpii de mare, limbă de mare, pisică de mare, guvizi şi, nu în ultimul rând, relicte ponto-caspice care impresionează prin dimensiune şi vârstă în captivitate (18 ani). Ce mai atrage la acvariul din Constanţa şi este musai să îl vizităm?
„La acvariul nostru mai pot fi văzute specii de Amazon, pisica de Amazon, ciclide americane şi ciclide africane. De asemenea, avem bazine cu peşti de coral, peştele balon, murena, nemo etc., iată doar câţiva dintre locatarii noştri care vă aşteaptă să-i vedeţi. Restul este surpriză.”, ne-a spus d-na Adriana Chiorean, şef secţie la Acvariu.acvariu 2

Adresă, tarif, program de vizitare

Trebuie să ştiţi că Acvariul este situat pe Bulevardul Elisabeta nr. 1, chiar faţă în faţă cu Cazinoul Constanţa, pe faleza constănţeană. Programul de vizitare în perioada de primăvară-vară este zilnic, între orele 09:30-20:00, iar preţul unui bilet este de 8 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru copiii cu vârsta sub 7 ani intrarea la Acvariu este gratuită.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu