151 de proiecte trimise de bucureşteni pentru oraşul lor

151 de proiecte trimise de bucureşteni pentru oraşul lor
10 octombrie 2017 Printează articolul

Bucureştenii au trimis la Primăria Capitalei 151 de propuneri de proiecte pentru îmbunătăţirea administraţiei locale. Sâmbătă, 14 octombrie, Municipalitatea va demara selecţia celor mai bune 20 de idei, pentru ca acestea să fie ulterior finanţate.

Vă reamintim că Primăria Capitalei a demarat încă din luna august, anul curent, campania „Propune pentru Bucureşti”. În acest scop, a fost creată o platformă online, pe portalul Municipalităţii, unde bucureştenii au putut să transmită propunerile lor de proiecte. Acestea au vizat o serie întreagă de domenii, de la sănătate şi cultură, până la spaţii verzi, oraşul digital ori siguranţa circulaţiei.

O zi fără maşini în centrul Capitalei

În domeniul cultural, de pildă, există propunerea ca Parcul Carol să fie transformat într-o amplă structură muzeală sau reabilitarea faţadei Teatrului Nottara. La capitolul sănătate, se propune crearea unor adăposturi pentru persoanele cu afecţiuni psihice şi crearea unei linii telefonice de urgenţă unde să fie semnalate asemenea cazuri. În privinţa spaţiilor publice, se propune crearea unei pieţe destinate exclusiv comercializării peştelui. Bucureştenii mai vor amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii în diverse cartiere, dar şi crearea unei aplicaţii prin care cetăţenii să semnaleze autorităţilor o serie întreagă de disfuncţionalităţi din viaţa oraşului. Se doreşte şi amplasarea de panouri solare pe clădirire care aparţin administraţiei locale, dar şi o zi pe săptămână, de preferat în week-end, când maşinile să nu mai aibă acces în centrul Capitalei, cu excepţia celor de transport în comun.

Domenii de interes

Siguranţa circulaţiei este problema care îi frământă cel mai mult pe locuitorii Bucureştiului. Dovadă că cele mai multe propuneri de proiecte, 38 la număr, au venit pentru acest domeniu. Altă sferă care îi preocupă pe bucureşteni este cea legată de spaţiile publice. Pentru acest domeniu au venit 30 de propuneri de proiecte. În schimb, cele mai puţine propuneri, nouă la număr, au venit pentru sfera culturală.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu