Alegerea traseului cu bicicleta, de pe telefonul mobil

Alegerea traseului cu bicicleta, de pe telefonul mobil
01 septembrie 2015 Printează articolul

Cu ajutorul aplicaţiei „La Pedale”, bucureștenii iubitori de sport și mișcare în aer liber își pot alege traseul pentru plimbări cu bicicleta direct de pe telefonul mobil. Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Asociația Green Gate, a lansat „La Pedale”, aplicaţie prin care bucureştenii sunt ajutați să-și aleagă traseul preferat pentru o plimbare cu bicicleta.
Aplicația se poate descărca gratuit de pe toate dispozitivele smartphone, atât cu sistem de operare Android, cât și IOS. “La pedale” pune la dispoziția bicicliştilor 12 trasee predefinite. În plus, aceştia își pot crea propriul traseu, prin intermediul Google Maps. De asemenea, iubitorii de istorie și cultură pot introduce în traseul lor de plimbări cu bicicleta și monumentele Sectorului 1. Aplicația „La Pedale” conține o listă a celor mai importante bijuterii arhitectonice din Sectorul 1.

Centru nou de închiriat gratuit biciclete, în Pădurea Băneasa

Suplimentar de cele două centre de închiriat gratuit biciclete, Primăria Sectorului 1 a amenajat un al treilea, în Pădurea Băneasa. După reamenajarea completă a Parcului Băneasa, din proximitatea Restaurantului Casa Albă, s-a amplasat şi aici un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor existente în parcurile Kiseleff și Herăstrău. Aflat în spatele complexului, centrul „La Pedale” pune gratuit la dispoziția bucureștenilor 200 de biciclete pentru toate vârstele și de toate mărimile. Bicicletele pot fi închiriate doar pe baza buletinului de identitate. Centrul din Pădurea Băneasa este deschis de luni până sâmbătă, între orele 10:00-18:00, duminică fiind deschis până la ora 19:00. Graţie acestui nou centru, singura pădure a Capitalei este accesibilă bucureștenilor care vor să se plimbe cu bicicleta pe distanțe lungi. Reaminim că în parcurile Kiseleff și Herăstrău, bucureștenii iubitori de sport și mișcare în aer liber pot închiria gratuit 500 de biciclete. Acestora li s-au adăugat alte 200, în Parcul Băneasa.
Proiectul este parte a unei acțiuni a Primăriei Sectorului 1 şi vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș. Este un model care funcţionează cu succes în principalele capitale europene, după cum se spune într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu