Statistică. Ce fac românii cu locuinţele lor în caz de dezastre naturale

Statistică. Ce fac românii cu locuinţele lor în caz de dezastre naturale
07 decembrie 2017 Printează articolul

O statistică ne arată clar ce fac românii cu locuinţele lor în caz de dezastre naturale şi vorbim de o statistică foarte îngrijorătoare. Potrivit statisticii, românii nu prea îşi asigură locuinţele contra dezastrelor naturale. Numai 20% dintre români au încheiat până acum o poliţă de asigurare pentru casă împotriva dezastrelor naturale. Această statistică aparţine Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare. Şi aceasta, în condiţiile în care Legea 260 din 2008 arată că familiile care nu îşi asigură locuinţa pritnr-o poliţă obligatorie nu vor primi niciun fel de despăgubiri în caz de dezastru natural, fie că e vorba de cutremure, fie de alunecări de teren sau de inundaţii.

Date istorice

„România a fost zguduită în ultimii 200 de ani de numeroase cutremure de magnitudine mai mare sau mai mică, însă cele mai puternice au fost, de departe, cutremurul din anul 1802 care a avut o magnitudine de 7,9 pe scara Richter şi, mai recent, în secolul XX, seismele din anii 1940 şi 1977 cu magnitudini de 7,7, respectiv 7,4 pe scara Richter. România este una din ţările cu cel mai mare risc seismic din Europa, având un risc major între 6-7 grade pe scara Richter. Zona seismică Vrancea este cea mai importantă prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor şi caracterul persistent şi concentrat al epicentrelor, această zonă fiind responsabilă de peste 90% din totalul seismelor produse în ţara noastră”, arată UNSAR în cadrul unui studiu.

România e abia pe locul 87, dintr-un total de 171 de state, cu cele mai mari riscuri în privinţa producerii unor dezastre naturale, se arată într-un raport recent al World Risk Report.

Sursa foto: http://www.asiguraripitesti.ro

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu