Şcoala de teatru de duminică reîncepe din 15 octombrie, în Bucureşti

Şcoala de teatru de duminică reîncepe din 15 octombrie, în Bucureşti
26 septembrie 2017 Printează articolul

Şcoala de teatru de duminică reîncepe din 15 octombrie, în Bucureşti, aşa că încearcă să nu ratezi această nouă ediţie. Teatrul şi cinematografia reprezintă o lume aparte, pe care merită să o cunoşti. O asemenea experienţă îţi deschide orizonturi pe care nici nu le intuiai asupra actului cultural, temelor abordate în lumea artistică, asupra vieţii noastre, în general. Mai mult decât atât, intrând în acest spaţiu îţi dai seama că serie de prejudecăţi şi de şabloane pe care le ai cu privire la tot ce se întâmplă în jurul tău ar trebui să fie lăsate în urmă, definitiv uitate.

Tocmai de aceea este lăudabilă iniţiativa Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematgrafică „I.L.Caragiale” (UNATC) de a duce mai departe o tradiţie, îi putem spune deja în acest fel, a „Şcolii de duminică”. Este al optulea an în care acest concept educaţional, dedicat tuturor vârstelor, e aplicat.

O nouă sesiune, din 15 octombrie

Suntem aşadar anunţaţi de această instituţie că au început înscrierile pentru cursurile care vor debuta în 15 octombrie. Profesori ai UNATC vor fi în faţa celor care aleg să devină parte a unor cursuri intensive. Cu toate că nu va fi vorba ca oaspeţii din bănci să aibă calitatea de studenţi. Dar vor fi totuşi nişte lecţii care vă vor întroduce în domeniul teatrului şi cinematografiei. Veţi învăţa, prin metode interactive, să gândiţi teatral şi cinematografic, să înţelegeţi practic acest vast areal de cultură şi de pasiune.

Programul cursurilor

Sunt câteva jaloane ale „UNATC Alternativ” . Cursurile vor avea, în general, durata de zece şedinţe, fiecare de câte două ore, pe parcursul a cinci zile de duminică, deci vor fi câte două şedinţe în fiecare duminică. Sunt însă şi materii care vor avea o durată mai mică sau mai mare. De pildă, cursul destinat Dezvoltării personale prin tehnici de teatru şi film se va desfăşura pe durata a cinci şedinţe, fiecare de câte două ore, în cinci duminici. Cu totul alt program va avea cursul de Fotografie şi elemente de limbaj vizual, programat pe durata a 25 de ore împărţite pe şapte zile de duminică. La fel şi în cazul cursului de Actorie de film, Modul II.  De precizat că programarea cursurilor va fi realizată de profesori, în colaborare cu participanţii la aceste sesiuni.

Lista cursurilor şi a profesorilor

Şi pentru că a venit vorba de formatori, iată şi lista completă a cursurilor intensive oferite de UNATC, în sesiunea de toamna 2017, şi numele profesorilor care  se vor afla în faţa celor care doresc să intre în lumea aceasta.

  • Actorie – Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Lect. univ. dr. Mihai Brătilă.
  • Actorie pentru tineri (14 – 18 ani) workshop intensiv – Lect. univ. dr. Dana Rotaru.
  • Atelier de teatru pentru adolescenți (10 – 14 ani) – Trainer și lect. univ. dr. (Masterat PED-ART) Adriana Titieni.
  • Regie de film și televiziune. Poetici cinematografice – Prof.univ.dr. Laurențiu Damian.
  • Educația și expresia vorbirii. Tehnici de comunicare – Conf. univ. dr. Viorica Vatamanu.
  • Actorie de film, Modul I și Modul II (pentru absolvenții modul I, sau absolvenții de la Actorie)   – Lect. Univ. dr. Florin Kevorkian.
  • Scenografia și arta costumului – Conf. univ. dr. Adriana Raicu.
  • Dans contemporan și expresivitate corporală – Lect. univ. dr. Lorette Enache.
  • Prelucrarea fotografiei digitale – Conf. univ. dr. Marius Nedelcu.
  • Fotografie și elemente de limbaj vizual – Lect. univ. dr. Dragoș Popescu.
  • Principii fundamentale în elaborarea scenariului cinematografic – Lect. univ. dr. Tudor Voican.
  • Dezvoltare personală prin tehnici de teatru și film – Prof. univ. dr. Adrian Titieni.

Procedura de înscriere

La aceste cursuri vă puteţi înscrie on-line sau mergând personal la sediul UNATC, Bucureşti, Strada Matei Voievod nr. 75-77, Sectorul 2. Pentru înscriere trebuie să prezentaţi o copie după Cartea de Identitate. Dacă e vorba de copii sub 14 ani, aceştia vor prezenta şi o copie după Certificatul de Naştere şi o copie după Cartea de Identitate a unuia dintre părinţi. Dacă vă înscrieţi on-line, trimiteţi actele necesare la adresa de mail scoaladeduminica@yahoo.com, iar în cazul în care alegeţi să vă prezentaţi la sediul universităţii, trebuie să ştiţi că programul de înscrieri este de luni până vineri între orele 12:00-16:00. Un alt amănunt e legat de fapul că după finalizarea cursurilor veţi primi un atestat de absolvire. Mai multe date, inclusiv taxele pe care trebuie să le plătiţi găsiţi la adresa web a instituţiei: http://www.scoaladeduminica.unatc.ro/.

 

Sursa foto: UNATC „I.L.Caragiale”


  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu