Fără amânări. Anul şcolar începe în 11 septembrie

Fără amânări. Anul şcolar începe în 11 septembrie
04 septembrie 2017 Printează articolul

Anul şcolar va începe în data de 11 septembrie, aşa cum a fost deja stabilit încă din luna februarie, anul curent, deci fără amânări. Declaraţia de atăzi a ministrului Educaţiei Naţionale, în cadrul unei conferinţe de presă, vine pe fondul unei petiţii care circulă de mai multe zile pe reţelele de socializare, din partea unor părinţi. Aceştia solicită ca şcoala să îşi deschidă porţile pe 15 septembrie.

„Tot în acest sediu eram în luna februarie, ca secretar de stat, când am discutat alături de partenerii sociali, părinți, elevi, reprezentanți ai sindicatelor structura anului școlar. Atunci am stabilit structura anului școlar cu cele 35 — 36 de săptămâni absolut necesare pentru desfășurarea unui an școlar în România. Fapt pentru care, în data de 11 septembrie, așa cum spune ordinul de ministru, începe anul școlar din învățământul preuniversitar 2017-2018”, a spus Liviu Pop, ministrul Educaţiei Naţionale.

Patru zile în plus sau în minus sunt egal cu zero

Pe de altă parte, amânarea cu câteva zile, mai exact cu patru, a începerii noului an de învăţământ nu ar însemna că acele şcoli care acum sunt în reabilitare vor putea fi gata pentru primirea elevilor pe 15 septembrie.

“Sunt foarte multe școli în renovare și personal nu cred că amânarea începerii anului școlar cu o săptămână va schimba foarte mult situația din punctul acesta de vedere, dacă vrem să fim cinstiți cu noi înșine”, a concluzionat ministrul.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu