Contestatarii au blocat licitaţia pentru autobuze noi

Contestatarii au blocat licitaţia pentru autobuze noi
19 septembrie 2017 Printează articolul

Contestatarii au blocat licitaţia pentru autobuze noi, astfel că Primăria Capitalei vrea modificarea legii achiziţiilor publice.

Primăria Capitalei ratează intenţia de a achiziţiona 400 de autobuze noi pentru transportul public din Bucureşti. Blocajul a intervenit din cauza contestaţiilor depuse în urma licitaţiei. Instituţia a fost notificată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), că licitaţia privind achiziţia a 400 de autobuze a fost suspendată, în urma contestaţiilor legate de documentaţia de atribuire.

“Contestatari de profesie”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vorbeşte despre necesitatea modificării legislaţiei în ceea ce priveşte procedura în materie de achiziţii publice. Astfel, consideră oficialul, ar trebui să fie eliminată posibilitatea acţiunii unor “contestatari de profesie”. În acelaşi timp, primarul general arată că o nouă legislaţie în acest domeniu ar trebui să îi delimiteze pe cei care contestă o serie de proceduri din cauze obiective de aceia care contestă numai cu scopul de a bloca un anumit proiect.

„De un an și mai bine, practic de la preluarea mandatului, am muncit încontinuu pentru această licitație, care reprezintă un prim pas pentru modernizarea parcului auto al RATB. Din păcate, constatăm că actuala legislație le permite unor contestatari de profesie, antrenați în jungla birocratică, să hărțuiască autoritățile contractante și chiar să blocheze proceduri de achiziții publice, cum este în cazul de față”, spune primarul general.

Noi reguli

Ca atare, Municipalitatea doreşte să facă demersurile necesare către autorităţile statului pentru clarificarea acestui vast domeniu.

“Am decis să solicităm celor în drept modificarea cadrului legislativ în domeniul achizițiilor publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestații, respectiv prin introducerea unui termen-limită și a unui sistem de cauțiuni. În acest fel, contestatarii de bună credință și care semnalează vicii reale de procedură vor fi delimitați de cei care fac acest lucru în scopul obținerii unui beneficiu direct din participarea la licitație și nu din adjudecarea acesteia”, conchide primarul general.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu