“Un secol de arhitectură românească”, la Festivalul de la Londra 

“Un secol de arhitectură românească”, la Festivalul de la Londra 
14 iunie 2018 Printează articolul

“Un secol de arhitectură românească” este nu doar parte a programului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, ci şi o participare constantă la Festivalul de Arhitectură de la Londra.

Institutul Cultural Român din Londra a vernisat pe 13 iunie expoziţia “A Century of Romanian Architecture” („Un secol de arhitectură românească”), ca parte a programului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, dar și a Festivalului de Arhitectură din Londra.

Expoziţia este deschisă în Galeria „Brâncuşi” de la sediul Institutului până la data de 22 iunie 2018. Expoziţia, curatoriată de urbanistul Radu Pervolovici și pusă în pagină de graficianul Andrei Alexandrescu, este realizată în colaborare cu Fundația Culturală META din București. Cele 12 panouri expoziționale prezintă, printr-un colaj de fotografii și text, câteva dintre cele mai remarcabile proiecte arhitecturale românești ale ultimilor 100 de ani, precum și marile personalităţi ale domeniului în România, printre care Ion Mincu, George Matei Cantacuzino, Horia Creangă, Duiliu Marcu, Marcel Iancu, Petre Antonescu și mulți alți arhitecţi.

“A Century of Romanian Architecture” reprezintă cea de-a șaptea participare românească la Festivalul de Arhitectură din Londra, cea mai amplă manifestare de gen din Europa. Festivalul, dedicat anual celor mai interesante proiecte internaţionale de arhitectură, design şi urbanism, beneficiază de susținerea Forumului Arhitecților și Urbaniștilor Români din Marea Britanie. Ediţia acestui an a Festivalului, considerată fără precedent ca anvergură, însumează aproximativ 500 de evenimente reunite sub o umbrelă tematică comună – ꞌIdentityꞌ -, ce se vor derula în întreaga capitală britanică pe tot parcursul lunii iunie.
Mai multe detalii despre acest proiect și programul ICR Londra sunt disponibile la adresele: www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.

 

 

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu