Cine va achita costurile reabilitării acelor blocuri cu bulină roşie

Cine va achita costurile reabilitării acelor blocuri cu bulină roşie
20 decembrie 2017 Printează articolul

Cine va achita costurile reabilitării acelor blocuri cu bulină roşie este o întrebare pe care şi-au pus-o locatarii respectivelor apartamente. Ei bine, s-a găsit şi răspunsul. Locatarii blocurilor cu slabă rezistenţă la cutremur vor primi o serie de facilităţi de ordin financiar, pentru a putea să treacă la reparaţiile capitale ale acestor clădiri. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a luat azi o decizie importantă în acest sens.

Astfel, Primăria Capitalei va acoperi în primă instanţă costurile pentru proiectare, dar şi pentru execuţie a lucrărilor de consolidare în privinţa clădirilor intrate în clasa I de risc seismic.

Cine şi cum plăteşte

În a doua fază, locatarii vor putea să achite în rate egale, timp de 25 de ani, costurile reparaţiei. Aceste facilităţi se adresează persoanelor cu venituri mici, catalogate în speţa aceasta de cazuri sociale.

Atenţie însă la un aspect. Familiile care realizează venituri pe fiecare membru mai mici faţă de salariul mediu net pe economie nu vor plăti aceste rate în perioada în care veniturile lor sunt atât de reduse.

Altă facilitate

O altă facilitate este pentru familiile cu venitul lunar sub trei salarii medii pe economie. Aceste familii nu vor plăti jumătate din costul reparaţiei care le revine pentru reabilitarea blocului.

Atenţie însă şi aici. Aceste familii nu au voie să vândă apartamentul în care locuiesc pe o perioadă de 25 de ani, după ce blocul a fost reabilitat.

Dacă totuşi familia doreşte să vândă apartamentul înainte de împlinirea termenului de 25 de ani de când blocul a fost reabilitat, atunci Primăria Capitalei va avea întâietate la cumpărarea acestui apartament.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu