Vremea ne supune duşului scoţian. Urmează un val de căldură

by stiriAdmin | decembrie 11, 2017 1:04 pm

Vremea ne supune duşului scoţian sau aşa se pare dacă avem în vedere prognota emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. Concret, urmează un val de căldură. Dacă vreţi duşuri scoţiene, în România aveţi parte zilele astea din plin. După temperaturile sub zero de zilele trecute, în special la munte, unde a mai şi nins, la care se adaugă rafalele de vânt din sudul şi estul ţării, acum vine căldura. Excesivă pentru data din calendar!

Bucurii…

Meteorologii anunţă pentru săptămâna aceasta o vreme neobişnuit de caldă. Marţi se vor înregistra temperaturi de până la 18 grade, cu plus, evident, în vestul ţării. De miercuri se mai răceşte puţin, cu câteva grade, dar oricum valoarea termică va fi peste aşteptările lui decembrie. Ploi răzleţe vor fi cam prin toată ţara, în timp ce la munte, singurul aflat sub autoritatea frigului, vor fi ceva fulguieli.

…şi avertismente

E clar că nici nu mai ştii cum să te îmbraci, în asemenea situaţii. Deşi pare prietenoasă, vremea asta e cât se poate de nocivă pentru organism. Acum apar răcelile, dacă ai tendinţa să mai dai jos din cojoace. Dar te trezeşti cu o boare de vânt care te face să-ţi lăcrimeze ochii.

 

Source URL: https://www.stiriutile.ro/vremea-ne-supune-dusului-scotian-urmeaza-un-val-de-caldura/