Vacanţe fără număr în programul de muncă al românilor

by stiriAdmin | decembrie 18, 2017 12:56 am

 Vacanţe fără număr în programul de muncă al românilor, cam aceasta ar fi concluzia dacă ne aruncăm ochii peste zilele libere de care beneficiază salariaţii. Patru zile de Crăciun vor fi libere. Şi tot atâtea de Revelion. În acest an. Având în vedere că 25 decembrie cade luni, iar 25 şi 26 sunt libere în mod legal, la care adăugăm 23 şi 24, sâmbătă şi duminică.

De Revelion, la fel. Având în vedere că 31 decembrie cade duminică, luni şi marţi, adică 1 şi 2 ianuarie, vor fi libere, conform legii. Punem la socoteală şi zilele de sîmbătă şi duminică, 30 şi 31 decembrie, deci se fac alte patru zile libere.

Ba chiar umblă zvonul că unele instituţii ar putea să facă punte între Crăciun şi Revelion, ceea ar însemna ca şi zilele de 27, 28 şi 29 să devină libere. E însă numai un zvon. Rămâne de văzut dacă se va materialize ori  nu.

Ce va fi la anul

Anul viitor are prevăzute, conform legislaţiei, o serie de zile libere. Iată lista acestora :

Acestea sunt exemple de zile libere care se vor situa în interiorul săptămânii. Nu am mai luat în calcul şi pe cele care pică sâmbăta sau duminica şi care intră oricum în definiţia uzuală a liberelor.

 

Source URL: https://www.stiriutile.ro/vacante-fara-numar-programul-de-munca-al-romanilor/