Trafic restricţionat în zona Pieţei Constituţiei

Trafic restricţionat în zona Pieţei Constituţiei
23 martie 2016 Printează articolul

Duminică, 3 aprilie, cu ocazia competiţiilor de alergări Uniqa Asigurări 10K & Family Run, traficul rutier în centrul Capitalei va fi restricţionat în prima parte a zilei, până la, cel târziu, ora 15:00.
Toate competiţiile programate duminică au startul şi sosirea în Piaţa Constituţiei, după cum anunţă Bucharest Running Club, organizatorul evenimentului. Tot în Piaţa Constituţiei vor avea loc activități sportive și distractive pentru petrecerea timpului în familie, pe toată durata zilei de duminică.

Străzi închise traficului auto

Traseul destinat curselor competitive (10 km individual, ștafetă 2 persoane x 5km) va fi restricționat traficului auto, între orele 07:00 – 12:00, pe următoarele artere: Bd. Libertății, Bd. Unirii, Bd. Burebista până la intersecția cu Calea Dudești, Bd. Decebal până la intersecția cu str. Dristor.
Traseul destinat Crosului Familiilor (Family Run) și Crosului Adolescenților (Teens’ Race) va fi restricționat traficului auto, între orele 10:30 – 13:00, pe următoarele artere: Bd. Libertății, Calea 13 Septembrie până la intersecția cu str. Izvor, str. Izvor (doar pe sensul către Națiunile Unite), Bd. Națiunile Unite (până la intersecția cu Bd. Libertății), Bd. Libertății.
Bulevardele din jurul Pieței Constituției vor rămâne restricționate traficului rutier pâna la ora 15:00 pentru desfășurarea Curselor Copiilor și Părinților (Kids and Parents Race) și anume: Bd. Libertății între Piața Francofoniei și intersecția cu Bd. Națiunile Unite, Bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria.
În intervalele orare mai sus menționate, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.
Harta traseelor competiției poate fi vizualizată pe http://bucuresti10km.ro/ro/hartile-curselor/.

Bucharest Running Club organizează acest eveniment în parteneriat cu Federația Română de Atletism, Primăria Capitalei, Ministerul Tineretului și Sportului, Inspectoratul Școlar, alături de companii sponsor și parteneri media. Fondurile adunate de alergatori sunt donate celor 8 cauze asociate ale evenimentului.

Bucureştiul, în circuitul internaţional al maratoanelor

Bucharest Running Club (BRC) este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România. Din anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. În 2016, pe langa Uniqa Asigurări 10K& Family Run au loc ediția a cincea a OMV Petrom Bucharest Half Marathon, în 14-15 mai, cât și ediția a noua a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, în 3-4 octombrie. La fiecare dintre ele participă peste 12.000 de alergători din peste 50 de țări. Aceste evenimente sportive de masă sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al Asociației Internaționale a Maratoanelor și Semi-maratoanelor (AIMS). În Romania s-a dezvoltat modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, în prezent fiind peste 20 de cauze partenere ale evenimentelor. Acestea adună fonduri de 50.000 – 100.000 de euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.
BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 de voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. Detalii suplimentare despre activitatea BRC sunt disponibile pe site-urile: www.bucuresti10km.ro,
www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu