Taxa de clawback eliminată pentru doi ani, de la 1 ianuarie 2018

by stiriAdmin | decembrie 16, 2017 1:49 am

În încercarea de a stopa fenomenul lipsei unor medicamente de primă necesitate de pe piaţa românească, autorităţile au decis ca taxa de clawback  să fie eliminată pentru doi ani, cu începere de la 1 ianuarie 2018..

Această măsură va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Aşadar, deţinătorii de autorizaţii pentru punerea pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană nu vor mai plăti această taxă. Ministerul a făcut azi un anunţ de presă în acest sens.

Precizări de la autorităţi

„Astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, s-a suspendat temporar, pentru o perioadă de până la doi ani, începând cu 1 ianuarie 2018, obligaţia de plată a taxei de clawback pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană. Această măsură are ca scop asigurarea disponibilităţii permanente a tratamentelor cu medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană, suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi din bugetul Ministerului Sănătăţii”, arată Ministerul Sănătăţii.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/taxa-de-clawback-eliminata-pentru-doi-ani-de-la-1-ianuarie-2018/