Simulare/Peste 450.000 de elevi îşi încearcă norocul la teste şi bacalaureat

Simulare/Peste 450.000 de elevi îşi încearcă norocul la teste şi bacalaureat
13 martie 2017 Printează articolul

Astăzi, 13 martie, a început simularea probelor scrise ale examenelor naționale, peste 450.000 de elevi fiind aşteptaţi să-şi încerce norocul la teste şi bacalaureat.

“Obiectivele simulării sunt familiarizarea celor peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar. Este vorba despre stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.”, se spune în comunicatul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 Calendarul simulării

Simularea examenelor naţionale (teste naţionale şi bacalaureat) se desfăşoară potrivit următorului calendar:

  • 13 martie 2017 – proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a  – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a);
  • 14 martie 2017 – proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a);
  • 16 martie 2017 – proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) – proba obligatorie a profilului – bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a);
  • 17 martie 2017 – proba E)d) – proba la alegere a profilului și specializării – bacalaureat (exclusiv pentru elevii claselor a XII–a).
  • 31 martie – comunicarea rezultatelor.

Notele obţinute se trec în catalog doar la cerere

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că notele obţinute la aceste simulări nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Elevii, interesaţi să participle la simulare

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea Evaluării Naționale a fost de  90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.

În privinţa simulării probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele din 2016 relevă o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu