Secţia de ginecologie de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” închisă şi apoi redeschisă

by stiriAdmin | decembrie 1, 2017 2:52 am

Gestul extrem al unui medic s-a soldat cu o acţiune inedită. Secţia de ginecologie de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” a fost închisă temporar, din cauza lipsei de materiale. Secţia de ginecologie a Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală a fost închisă pentru scurt timp de un medic primar. Acesta şi-a motivat gestul spuând că nu există materiale pentru intervenţii şi analize. Conducerea spitalului a demarat imediat o verificare internă, după ce pe geamurile şi uşile de la intrarea în secţie au fost lipite afişe care anunţau închiderea acestui compartiment. Pe aceste afişe scria că seţia se închide „din cauza lipsei materialelor asigurării asistenţei medicale de urgenţă şi din cauza imposibilităţii efectuării analizelor de laborator”, relatează Mediafax. Nu au fost date amănunte legate de medicul care a recurs la acest gest extrem.

Anchetă internă

La scurt timp după aceea, conducerea spitalului a precizat că gestul medicului nu este în concordanţă cu procedurile unităţii sanitare. „Nu negăm dificultăţile financiare cu care se confruntă spitalul, dificultăţi generate de datoriile către furnizori acumulate în cursul anului trecut. Domnul dr. Dimitriu este, totuşi, singurul medic din cele 17 linii de gardă plătite ale spitalului, care nu a reuşit să îşi desfăşoare activitatea şi a ales această modalitate de comunicare, în total dispreţ faţă de eforturile colegilor săi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Panteliom, Fiorella Mitroi.

Înalt oficial la faţa locului

La faţa locului a venit şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu. Între timp, secţia de ginecologie a fost redeschisă, dar discuţiile pe tema motivelor acestui incident continuă. Cu atât mai mult cu cât situaţia financiară a spitalului nu e una de invidiat. Oficialii vorbesc despre datorii mai vechi care ating trei milioane de lei.

„Activitatea pe secţia de ginecologie continuă, în dimineaţa aceasta s-au făcut cezariene. Este o situaţie grea. Probabil, domnul doctor, din cauza lipsei materialelor, din ultimele zece luni, s-a decompensat. Nu a discutat cu conducerea despre problemele de pe secţie la momentul potrivit, iar publicarea unui asemenea anunţ pe zidurile spitalului nu este cea mai bună soluţie. Este o problemă internă, de comunicare a spitalului. Ministerul Sănătăţii a vrut să se asigure că lucrurile nu se opresc. Şi domnul ministru Bodog cunoaşte situaţia financiară prin care trece spitalul. Lipsesc unele materiale, dar există înlocuitori şi se poate funcţiona. Sigur, nu este cea mai bună condiţie de funcţionare”, spune secretarul de stat Cristian Grasu.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/sectia-de-ginecologie-de-la-spitalul-sfantul-pantelimon/